Om avsnitt 3 grillmästarna

29 juni 2016

 

Grillmästaren Todor Atanasov blev hemskickad i förra avsnittet. Nu är det nya puckar för de deltagarna som är kvar.

Läs allt om Avsnitt 2 - här

grillmästarna tv4 avsnitt 3 2016 1

Karin Andersson, Christian Hellber och avsnittets gästdomare - Pia Johansson. Foto TV4

Sex deltagare återstår i tävlingen och i detta avsnitt fick de tävla i lag. Det gällde att grilla och presentera nötkött enligt förhållningssättet "nose to tail" vilket innebär att man använder hela djuret. Deltagarna i det lag som lyckades sämst fick göra upp i en utslagsduell. Gästdomare var Pia Johansson, en svensk skådespelare, radio- och TV-underhållare, föreläsare och moderator. I TV4 har hon medverkat som en av "politikerna" i det blåa laget i långköraren Parlamentet. Hon tog över rollen som speaker-röst i "Halv åtta hos mig" efter Helge Skoog.

Grillbloggen.nu har ett unikt samarbete med TV4, läs mer här

I detta avsnitt så var det bara en person som skar sig. Men desto mer. Sirkku fick sy sitt finger efter en tomat miss med Global-kniven. Nu skulle 6 bli 5 och vem som fick lämna programmet avslöjas längst ner artikeln. Men läs detta först….

Huvudtävlingen

De fick tre timmar på sig och hade en Weber Genesis e330, Weber 57:a kol/brikettgrill och en Weber Smokey Mountain Cooker 57 cm, rökgrill. Det gällde att visa att man tog vara på hela djuret från "nose to tail”,  ett tema och att de hade kul under grillningen. Pia är ju komiker men vem vill inte ha kul när man grillar? De hade en tuff uppgift framför sig. Christian Hellberg tittade mycket på tekniken och förväntade sig att detaljerna skulle gå länge i grillen. Mycket grillsmak är viktigt! ”Programmet heter Grillmästarna och då grillar man råvarorna.” har Christian sagt i ett tidigare program. Att lita på sin BBQ kunskap eller low and slow som det kallas för. Lägre temperatur i grillen och längre grilltid. Dessutom att arbeta i lag. Och lagets medlemmar kunde bli motståndare om man hamnade i utslagstävlingen. Först kompisar sedan fiender. Intressant! Under huvudtävlingen så sykade Pia deltagarna lite för att få ytterligare spänning i tävlingen.

Läs mer om Weber Smokey Mountain Cooker - här

DELTAGARNA GJORDE

Jimmy - Jessica
Deras tema var Fransk Bondmarknad - Vin, citrus och korv. De började grilla på oxsvansen på gasgrillen för att sedan lägga den i grytan på 57:an tillsammans med grillade grönsaker och tomatpuré. De påbörjade bakning av fuchsiabröd vilket imponerade på Pia. Pia försökte få Jimmy och Jessica att börja bråka i köket som fransmännen gör, enligt Pia. Det lyckades inte så bra… I slutet på tävligen blev stressnivåerna högre och högre och högre hos Jimmy. Jessica som alltid - lugn.
Resultatet blev - Fransk Bondbuffé på fem nötdetaljer.
De missade att lägga fram fuchsiabrödet som bakdes på grillen. Vilket gjorde Christian arg.
Deras smaker kunde varit kraftigare.

Anders - Daniel
Mexican-Cowboytema, tortilla, korv, mycket smak och mycket rök. Anders kan Amerikanska smaker och Daniel spanska. En perfekt kombo.
Resultatet blev - Mexican cowboybuffé på fem nötdetaljer.
Ganska safe med frächa smaker.
Juryn var stenkall. Ingen reaktion. Men det visade sig att de var bäst. Trots stenhårda tortillabröd.
Anders och Daniel blev alltså veckans grillare, grattis!

Läs deras recepet - Beef nose to tail grillbuffé - här

Ben - Sirkku
Schlagertema. De började med att bryna (inte grilla) en del av köttet som de sedan gjorde gryta på tillsammans med kål, lök och morötter. Ben tog ansvaret för köttet och Sirkku för uppläggningen. Ben var nervös över lagtävlingen men det lyckades bra fast Sirkku skar sig ordentligt. Hon blev tvungen att sy, mitt upp i tävligen. Helt plötsligt står Ben ensam i köket. Men hon kom tillbaka på slutet.
Resultatet blev - Schlager Tacos på fem nötdetaljer.
Ben tyckte det var svåra styckningsdetaljer att grilla.
Samarbetet fungerade mycket bra mellan dem. Fast Sirkku skar nästan av sig fingret.
Oxsvansen var den svåraste detaljen enligt Sirkku.
Deras schlager sjunger inte riktigt.
En viss irritation från laget när de hamnade i utslagstävlingen.

UTSLAGSTÄVLINGEN - GRILLA SIN FAVORITPAJ

Karin och Christian grillade sin favorit paj. Grillad plommonpaj med marängtäcke. Grillen användes som en ugn. Givetvis med locket på.
Mandelmassa var hemligheten i Karins paj. De grillar sin paj indirekt, dvs man har inga briketter direkt under pajen.

Läs receptet på deras Grillad plommonpaj med marängtäcke - här.

Sirkku är van att vara i utslagstävlingen. Det är tredje gången som hon var där. För Ben så var det första gången. Bägge deltagarna såg fram emot uppgiften.

De hade 60 minuter och en Weber 57:a klotgrill med briketter.

Har du grillat en paj någon gång? Kommentera och lägg gärna upp bilder på Grillbloggen.nu´s Facebooksida. https://www.facebook.com/Grillbloggen/

Sirkku gjorde en nektarinpaj med rom och vispgrädde. Ben gjorde en rabarber- och sommarbärspaj med tre såser.

En självsäker Sirkku stod lugn och var säker på att hon skulle ta hem det. Hon trodde att enkelhet går före Bens ”all-in” med flera såser och massa saker.

I sista sekunden använde Sirkku en gasolbrännare för att få lite färg på pajen. Det var stor skillnad på deltagarnas engagemang. Sirkku är en mycket lugnare person som levererade enkelthet medan Ben är kreativ och springer rakt in i kaklet.

Ingen av deltagarna misslyckades med att grädda pajen. Det var den jämnaste tävlingen i år. Men det bar Sirkku som fick lämna programmet.

Läs receptet på Bens paj Somrig BBQ-paj med rabarber - här.

sirkku almgren tv4 380

Sirrku Almgren, foto TV4

Läs Sirkku Almgren Grillprofil här.

 Välkommen tillbaka och läs allt om Grillmästarna TV4.

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.