Kycklingburgare med mozzarella- och zucchinisås
4 portioner
- 1 medelstor zucchini
- salt till urvattning
- 2 dl rysk yoghurt
- några basilikablad
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 1 påse mozzarella (125 g)
- 2 msk olivolja
- 500 g kycklingfilé
- 2 äggulor
- 2 vitlöksklyftor
- 3 soltorkade tomater
- 1/2 kruka färsk basilika
- 4 hamburgerbröd
- salladsblad
Så här gör du
1. Riv zucchinin och salta den lite. Låt ligga i ett durkslag eller finmaskig sil i 10-15 minuter. Krama ur vätskan och blanda sedan det rivna med yoghurt.
2. Hacka basilikan och blanda ner tillsammans med riven eller pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
3. Dela mozzarellan i mindre bitar med händerna och blanda ner i såsen. Lägg upp i en skål och ringla över olivolja.
4. Skär kycklingfiléerna i bitar, 2-3 centimeter stora är lagom. Mal köttet genom skivan med mellanstora hål i din köttkvarn.
5. Blanda färsen med äggulor och pressad eller riven vitlök. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan och blanda ner tillsammans med salt och peppar.
6. Forma till 4 biffar och grilla 4-5 minuter på varje sida. Se till så att burgarna är helt genomstekta.
7. Dela hamburgerbröden och lägg på salladsblad, kycklingburgarna och överdelen på brödet. Servera med såsen och gärna med minitomater och en hallondryck gjord på mjölk, hallon och lite honung.