Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Max gör briochebröd till ny hamburgare

Briochebrödet gör nu entré på Max meny. Inspirationen till det nya hamburgerbrödet kommer från Frankrike och USA.

Chefskocken Jonas Mårtensson kallar brödet "hamburgerbrödens Rolls Royce". Det är älskat av hamburgarfantaster och en klassiker på bistros och brasserier världen över.

MAX briochebrod

Idag torsdag den 21 maj lanserarMax ett helt nytt bröd, brioche, som kompletterar det redan klassiska Friscobrödet. Med det lanseras också den nya hamburgaren Grand de Luxe Brioche.

– Vi är otroligt stolta över det nya briochebrödet. Både vår klassiker Friscobrödet och nya brioche är två fantastiska bröd, men helt olika i sin karaktär. Därför står de också för helt olika smakupplevelser. Friscobrödet är en "potato roll", vilket ger brödet en något fastare konsistens. Briochen innehåller ägg och smör, vilket gör brödet luftigare samtidigt som det lyfter hamburgarens övriga delar, säger Jonas Mårtensson.

Max vd Richard Bergfors reser jorden runt för att äta och inspireras av de bästa hamburgarna och de finaste råvarorna. Upptäckterna delar han dagligen på Instagram under kontot @burgerspotting med över 15 000 följare. Richard Bergfors har hämtat inspiration till den nya briochen från bland annat restaurangen Paris-New York i Paris och Au Cheval i Chicago. Hemligheten bakom en bra brioche ligger i hur degen bearbetas och den långa jästiden.

– Briochen är ett bra sammansatt bröd som lätt suger upp hamburgarens köttsafter, en viktig egenskap för ett hamburgerbröd eftersom det förhöjer smaken. Vår nya hamburgare är en riktig "back to basic-burgare" med rena och tydliga smaker, säger Richard Bergfors.

Grand de Luxe Brioche innehåller förutom briochebrödet 160 gram svenskt nötkött, krämig cheddarost, rödlök, tomat, majonnäs och jalapeñosalsa. Den kostar från 70 kronor.

Taggar: Hamburgare MAX

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka