Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

CORN ON THE COB MED HET MAJONNÄS OCH EN SLAW PÅ SIDAN

tabasco CornOnTheCob

Tid: ca 40 minuter, 4 portioner

INGREDIENSER

  • 4 färska majskolvar (gärna med blasten kvar)
  • 1 kruka koriander
  • Maldon havssalt
  • Rökt paprikapulver

MAJONNÄS

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk TABASCO® Grön Pepparsås
  • SLAW
  • 1 fänkål
  • 1 granny smith äpple
  • 2 morötter

DRESSING

  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 1 1/2 msk Kikkoman Ponzusås
  • 1 1/2 tsk TABASCO® Grön Pepparsås

TILLAGNING

Så gör du:

  1. Tänd grillen.
  2. Majskolvar:Vik bort blasten från majskolvarna och dra bladen bakåt. Låt dem sitta kvar de blir bra handtag när du ska vända majsen på grillen. Ta däremot bort det trådiga skägget längst in.
  3. Grilla majsen runt om på gallret under lock i ca 20 minuter (när majsen börjar poppa är de klara).
  4. Hacka koriandern.
  5. Majonnäs:Rör ihop majonnäs med TABASCO® Grön Pepparsås.
  6. Slaw:Strimla fänkålen tunt, skär äpplet i tunna skivor, skala och hyvla morötterna i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare.
  7. Dressing:Vispa ihop dressingen. Blanda med grönsakerna.
  8. Bred på majonnäs runt majskolven och strö över koriander, havssalt och rökt paprikapulver.
  9. Servera slaw till majskolvarna.

 

Taggar: Tabasco