CORN ON THE COB MED HET MAJONNÄS OCH EN SLAW PÅ SIDAN
Tid: ca 40 minuter, 4 portioner
INGREDIENSER
- 4 färska majskolvar (gärna med blasten kvar)
- 1 kruka koriander
- Maldon havssalt
- Rökt paprikapulver
MAJONNÄS
- 2 dl majonnäs
- 1 msk TABASCO® Grön Pepparsås
- SLAW
- 1 fänkål
- 1 granny smith äpple
- 2 morötter
DRESSING
- 3 msk kallpressad rapsolja
- 1 1/2 msk Kikkoman Ponzusås
- 1 1/2 tsk TABASCO® Grön Pepparsås
TILLAGNING
Så gör du:
- Tänd grillen.
- Majskolvar:Vik bort blasten från majskolvarna och dra bladen bakåt. Låt dem sitta kvar de blir bra handtag när du ska vända majsen på grillen. Ta däremot bort det trådiga skägget längst in.
- Grilla majsen runt om på gallret under lock i ca 20 minuter (när majsen börjar poppa är de klara).
- Hacka koriandern.
- Majonnäs:Rör ihop majonnäs med TABASCO® Grön Pepparsås.
- Slaw:Strimla fänkålen tunt, skär äpplet i tunna skivor, skala och hyvla morötterna i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare.
- Dressing:Vispa ihop dressingen. Blanda med grönsakerna.
- Bred på majonnäs runt majskolven och strö över koriander, havssalt och rökt paprikapulver.
- Servera slaw till majskolvarna.