fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Vegansk burgare för köttälskare

 Urban deli Juicy Vegan Burger 780

Urban Deli har tagit fram en helt växtbaserad burgare för köttälskare med en textur som påminner om kött. Burgaren som heter Juicy Vegan Meat “blöder” till och med när man skär och biter i den. Lanseringen av Juicy Vegan Meat sker på samtliga Urban Deli restauranger 15 juni.

Ett av fokusområdena i Urban Delis hållbarhetsarbete är att inspirera till en minskad köttkonsumtion. Därför lanseras nu en egenutvecklad växtbaserad produkt med köttliknande konsistens som ska tilltala den stora gruppen flexitarianer, någon som inte är vegetarian men ändå äter vegetariskt en eller ett par gånger i veckan.

– Innovation är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete, säger Jesper Weidlitz, vd Urban Deli. Många vill minska sin köttkonsumtion och samtidigt ha goda alternativ.Vi ville skapa en egen växtbaserad köttliknande produkt som håller så hög kvalitet att vi stolt kan servera den i våra restauranger.

Urban Deli Juicy Vegan Meat är fri från soja och hundra procent växtbaserad. Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein. Burgaren går att steka och grilla och serveras med fördel medium rare. ”Blodet” från burgaren är rödbetssaft.

Burgaren serveras på tre olika sätt på Urban Delis restauranger på Nytorget, Sveavägen och Sickla i Stockholm från och med 15 juni. På Nytorget serveras burgaren med bland annat tryffelemulsion, rökta svampar och jalapeño. Sveavägen introducerar burgaren med vegansk ost och umamidressing med konfiterad lök medan Sickla satsar på vegansk majonnäs med paprikakryddade sötpotatischips. Inom kort kommer produkten även att kunna köpas med hem till sommarens grillkvällar från Urban Delis saluhallar. Under sommaren lanseras också Juicy Vegan Meat som färs och redan nu planeras nya produkter, bland annat korvar. 

 

Taggar: Hamburgare Vegetarisk Urban Deli

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021