Chorizo med smakrik tomatpesto
Gör din egen tomatpesto, enkelt och magiskt gott.
Servera den till bokspånsrökt chorizo och ugnsrostad potatis och grönsaker.
- 4 Lönneberga Chorizo bokspånsrökt
- 500 g små potatisar
- 1-2 gula lökar
- 2 paprikor
- 70 g ruccola
Tomatpesto
- 65 g soltorkade tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g parmesanost
- ¾ dl olivolja
- 50 g pinjenötter
- 2 msk hackad basilika
- salt
Hacka soltorkade tomater och vitlök. Riv osten och lägg samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en grynig röra. Smaka av med salt.
Ugnsrostad potatis och grönsaker - Värm ugnen till 210 C. Halvera potatisen och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och lite salt, vänd runt potatisen. Ugnsbaka i 20 minuter. Skär under tiden paprikan i önskad storlek. Halvera och klyfta löken. Blanda ner paprika och lök med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 30 minuter tills grönsakerna fått fin rostad färg och potatisen är genommjuk. Ta ut ugnsplåten och strö över ruccolan.
Korv - Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Servering - Servera korvarna med tomatpeston och de ugnsbakade grönsakerna.