Chorizo med smakrik tomatpesto

lonneberga Chorizo med smakrik tomatpesto LoRes

Gör din egen tomatpesto, enkelt och magiskt gott.

Servera den till bokspånsrökt chorizo och ugnsrostad potatis och grönsaker.

  • 4 Lönneberga Chorizo bokspånsrökt  
  • 500 g små potatisar  
  • 1-2 gula lökar 
  • 2 paprikor 
  • 70 g ruccola 

Tomatpesto 

  • 65 g soltorkade tomater 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 50 g parmesanost 
  • ¾ dl olivolja 
  • 50 g pinjenötter 
  • 2 msk hackad basilika 
  • salt 

Hacka soltorkade tomater och vitlök. Riv osten och lägg samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en grynig röra. Smaka av med salt. 

Ugnsrostad potatis och grönsaker - Värm ugnen till 210 C. Halvera potatisen och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och lite salt, vänd runt potatisen. Ugnsbaka i 20 minuter. Skär under tiden paprikan i önskad storlek. Halvera och klyfta löken. Blanda ner paprika och lök med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 30 minuter tills grönsakerna fått fin rostad färg och potatisen är genommjuk. Ta ut ugnsplåten och strö över ruccolan. 

Korv - Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen. 

Servering - Servera korvarna med tomatpeston och de ugnsbakade grönsakerna. 

 

Korv, Lönneberga

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.