Maxad grillkorv med färgstark rödbetshummus

Lonneberga Maxad grillkorv rodbetshummus

Ta grillkorven till en ny nivå med grillat surdegsbröd, rödbetshummus och vår bokspånsrökta grillkorv.

  • 4 Lönneberga Grillkorv bokspånsrökt  
  • 4 skivor vitt surdegsbröd 
  • 1 röd paprika 
  • 1 gul paprika 
  • ½ zucchini (175 g) 
  • lite blandade sallad
  • olivolja, salt och svartpeppar 

Rödbetshummus

  • 180 g kokta kikärter  
  • 100 g kokta rödbetor 
  • 1 vitlöksklyfta  
  • 2 msk god olivolja  
  • 1 ½ msk tahini   
  • 1 ½ msk pressad citronjuice 
  • salt 

Rödbetshummus - hacka vitlöksklyftan och lägg i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en grynig röra och smaka av med salt. 

Grillade grönsaker - skiva zucchinin och skär paprikan i bitar. Vänd dem i olivolja, salt och svartpeppar och grilla tills de får fin färg. 

Korv och bröd - ringla lite olja över brödskivorna och grilla dem tills de får en fin färg. Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen. 

Servering: bred ett rejält lager rödbetshummus på bröden, lägg på de grillade grönsakerna och korven. Toppa med några goda gröna salladsblad. 

Korv, Lönneberga

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.