Sötsyrlig korvmiddag
Uppdatera bulgursalladen med färsk ananas och gröna ärtor. Servera med nygrillad korv med hetta av cheddar och jalapeño, grillad broccoli och en klick turkisk yoghurt.
- 6 Lönnebergare cheddar & jalapeño
- 250 g broccoli
- salt och olivolja
- turkisk yoghurt
Bulgursallad
- 2 dl bulgur
- ½ ananas
- 150 g gröna ärtor
- 2 msk pressad limejuice
- 1 msk olivolja
- salt
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna. Skala och skär ananasen i bitar om 2 cm. Blanda bulgur med ananas, ärtor, lime och olivolja. Smaka av med salt.
Korv och broccoli: skala stjälken på broccolin och skär sedan hela broccolin i önskad storlek. Ringla över lite olja och salta. Grilla broccolin 5 minuter tills den är al dente och har en fin grillad yta. Grilla korven enligt anvisning på förpackningen.
Servera: lägg den nygrillade korven på bulgursalladen och servera med turkisk yoghurt.