Korvfestivalen 2018

korvfestivalen logo big 2018

MERA KORV – KORVFESTIVALEN VÄXER!

Den 10-11 mars är det Korvfestival igen. För fjärde gången arrangerar Korvakademien Sveriges största fest för alla korvälskare. Smaka korv, prata korv, lär om korv är temat för Korvfestivalen, som växer för varje gång.

Det betyder mera korv, fler experter, spännande tävlingar, provsmakningar, prisutdelningar och korvskolor. Öl och andra drycker samt tillbehör – allt från senap till grillar – finns också på festivalen. -Intresset för korv är fortsatt stort, säger Christina Möller, preses i Korvakademien. Idag är fokus alltmer på korvkvalitet. Nya metoder utvecklas för att ge oss allt bättre korv, och nya roliga koncept för att äta korv dyker upp. I samband med Korvfestivalen delar Korvakademien ut sina åtråvärda priser för att hedra just de personer och företag som ligger i framkant och varje dag gör ett hårt arbete för att få kärleken till korv att blomstra (se nästa sida för pristagare).

INNEHÅLLSRIKT FESTIVALPROGRAM

Ett gediget scenprogrammet leds av Ulf Elfving och Jan Scherman och här är bara några av alla roliga programpunkter under de två dagar festivalen pågår:

  • Korvhistoria med Richard Tellström och Anders Björklund
  • Gör korv med Taylors & Jones -VM-korven presenteras
  • Se kända kockar tävla på scenen
  • Köttbonde och charkuterist i samtal
  • Sveriges bästa korvmakare intervjuas
  • Var med och rösta fram Festivalens godaste korv och tillbehör och vinn korv.

DATUM & ÖPPETTIDER

Lördag 10 mars kl. 10 - 18 Söndag 11 mars kl. 10 - 16 PLATS NackaStrandMässan, Stockholm

För mer infomration se: Korvfestivalen 

Korv

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.