Korvnyheter från Lithells

Lithells BarnensKyckling korv

Lithells lanserar smal grillkorv och kycklingkorv för barnen

Vecka 15 är Lithells grillsortiment tillbaka i hyllorna. Nyheter i år är den första rikstäckande smala grillkorven med skinn samt Barnens grillkorv kyckling. Grillkorv är den korv som är mest populär under sommaren och kycklingkorv är ett klimatsmart segment som växer snabbt.

– Den smala grillkorven är som en fusion av våra storsäljare; smaken från den tjocka grillkorven och formen från den elegantare wienerkorven. En perfekt korv att ta med på sommarens alla grilläventyr. Servera den gärna i bröd med en krämig surkålsslaw, säger Mathias Grennard, Brand Manager Atria Sverige.

Lithells grillkorv

Lithells smal grillkorv

Den smala grillkorven har en klassisk grillkorvssmak och ett härligt knäck när man biter i den. Grillkorv är det största segmentet i korvhyllan och nu lanserar Lithells en smal variant med skinn som kommer att finnas över hela landet. Grillsortimentet är tillverkat av svensk köttråvara med naturskinn och rökt på traditionellt vis med rökspån – du känner igen dem på den smarta, återförslutningsbara ståpåsen i svart. Kötthalt 60%, 8 korvar per förpackning om 500 g, cirkapris 42 kr.

Barnens grillkorv kyckling

Barnens grillkorv är populär hos de barn som föredrar korv utan skinn. Nu lanseras en variant med kyckling som är god och klimatsmart. Barnens grillkorvar tillverkas av svensk köttråvara. Kycklingmängd: 65%, 10 korvar per förpackning om 400 g, cirkapris 20 kr. Sortimentet har även fått ny design.

– Snabb, enkel och god mat när den är som bäst. Passar till sommarens alla äventyr; oavsett om ni är på skattjakt i skogen, leker pirater vid havet, hänger i stadens gröna parker eller håller er inne för att sommaren regnar bort. Den är lika god grillad som stekt och jag vill tipsa om att servera en eller två korvar i ett tunnbröd med snabbmarinerad gurka och en härligt len avokadocrème. Om det faller matgästerna i smaken är det även gott med några gröna salladsblad, säger Fredagskocken Mattias

Larsson, receptkreatör och kock.

Om alla korvarna

Grillsortimentet är tillverkat av svensk köttråvara med naturskinn och rökt på traditionellt vis med rökspån, du känner igen dem på de smarta, återförslutningsbara ståpåsarna i svart. Lithells Grillkorv, 960g, 56% köttmängd, pris: 54 kr. Lithells Smal Grillkorv, 500 g, 60% köttmängd, pris 42 kr, Lithells Grillkorv bokspånsrökt, 570 g, 60% köttmängd, pris 42 kr. Lithells Chorizo bokspånsrökt, 500g, 71% köttmängd, pris 42 kr. Lithells Wienergrill, 345g, 80% köttmängd, pris 42 kr. Även Barnens grillkorvar tillverkas av svenskt kött men är skinnfri. Barnens grillkorv, 400g, 60% köttmängd, pris 20 kr. Barnens grillkorv kyckling, 400g, 65% kycklingmängd, pris 20 kr. Priserna är rekommenderade priser till butik.

Korv, Lithells

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.