En gång per år håller vi en fest för kunder, leverantörer, vänner och bekanta. Första gången vi hade en 4:e juli fest var i mitten på 90 talet. Vi tänkte att vi skulle ha en fest nästkommande lördag och av en ren slump så var det den 4:e juli. En av gästerna tittade för bi ett par dagar innan med ett amerikanskt partykitt. Det var starten på en tradition som har levt kvar i många år.
Buffén innhöll:
Förbered det som är möjligt dagarna innan. T.ex. ribbs oh kycklingdelarna kan man röka dagarna innan. Strax före servering så grillar man dem lite så att de blir varma. Majskolvarna kan man dela upp i bitar dagen innan. Hamburgarna kan man göra flera dagar innan. De håller bra i kylen. Man kan till och med frysa dem och lägga dem direkt på grillen.
Chuck roll / Högrev (från Gourmet Food) grillade jag i en hel bit. Den ska inte grillas så länge. Max 67 grader i mitten. Då blir den rikigt saftig och smakrik. Före grillningen - pensla på olja, salt och grovmalen svart peppar.
Hamburgarna gjorde jag hos mina vänner på Millesgårdens Lanthandel. De bestog av rökt sidfläsk, högrev kräddad med Sambal, rökt paprika, chillipulver. Salt och peppar vid grillningen. Sarah bakade hamburgerbröd enligt receptet från Flippin burgers.

Årstiderna kom med några lådor med frukt, grönsaker och kött. Mycket smidigt och gott!

Samling i köket för att fixa grönsakerna.

Jag (till höger) fick hjälp av grannen med att grilla.

Jag tillsammans med Sanna. En underbar massör!

Båder grillar och folk - överallt :-)

Varmrökt lax. Tillagad i gasolgrill - Weber Summt 670. Rökte med flis av äppelträd. Några lökringar inlindad med bacon.

Rökte kycklingklubber i en Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm. Går att göra dagen innan så värmer man på dem i grillen före servering.

Grillmästaren, pitmaster, BBQ lovers eller Peter som jag också kallas för.

Grillbuffén nästan uppäten. Han inte ta en bild tidigare. Det gick fort!


Gudrun och min fru Sarah


Gudrun, Maggan och Mia hittade varandra.