4:th of July BBQ Paryt 2014

29 augusti 2014

En gång per år håller vi en fest för kunder, leverantörer, vänner och bekanta. Första gången vi hade en 4:e juli fest var i mitten på 90 talet. Vi tänkte att vi skulle ha en fest nästkommande lördag och av en ren slump så var det den 4:e juli. En av gästerna tittade för bi ett par dagar innan med ett amerikanskt partykitt. Det var starten på en tradition som har levt kvar i många år.

Buffén innhöll:

  • Rökta ribbs
  • Chuck roll / Högrev
  • Rökta kycklingvingar och klubbor
  • Varmrökt lax
  • Potatissallad
  • Majskolvar
  • Cesarsallad
  • Grönsaksspätt
  • Hamburgare
  • Baconinlindande munkar

Förbered det som är möjligt dagarna innan. T.ex. ribbs oh kycklingdelarna kan man röka dagarna innan. Strax före servering så grillar man dem lite så att de blir varma. Majskolvarna kan man dela upp i bitar dagen innan. Hamburgarna kan man göra flera dagar innan. De håller bra i kylen. Man kan till och med frysa dem och lägga dem direkt på grillen.

Chuck roll / Högrev (från Gourmet Food) grillade jag i en hel bit. Den ska inte grillas så länge. Max 67 grader i mitten. Då blir den rikigt saftig och smakrik. Före grillningen - pensla på olja, salt och grovmalen svart peppar.

Hamburgarna gjorde jag hos mina vänner på Millesgårdens Lanthandel. De bestog av rökt sidfläsk, högrev kräddad med Sambal, rökt paprika, chillipulver. Salt och peppar vid grillningen. Sarah bakade hamburgerbröd enligt receptet från Flippin burgers.

 

årstiderna grönsakslåda

Årstiderna kom med några lådor med frukt, grönsaker och kött. Mycket smidigt och gott!

arstiderna forbereder

Samling i köket för att fixa grönsakerna.

peter watz micke hellström lidingö

Jag (till höger) fick hjälp av grannen med att grilla.

 

peter sanna

Jag tillsammans med Sanna. En underbar massör!

 

4th of july grillbloggen 297

Båder grillar och folk - överallt :-)

 

varmröktlax

Varmrökt lax. Tillagad i gasolgrill - Weber Summt 670. Rökte med flis av äppelträd. Några lökringar inlindad med bacon.

 

rökta kycklingklubbor i wsm 47

Rökte kycklingklubber i en Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm. Går att göra dagen innan så värmer man på dem i grillen före servering.

 

peter watz grillen weber

Grillmästaren, pitmaster, BBQ lovers eller Peter som jag också kallas för.

 

grillbuffe

Grillbuffén nästan uppäten. Han inte ta en bild tidigare. Det gick fort!

 

grilltallrik

gudrun sarah grillbuffe

Gudrun och min fru Sarah

 

arla smör grönsaker

 

4th of july grillbloggen 284

Gudrun, Maggan och Mia hittade varandra.

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.