Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Grilla ekologiskt i sommar med Caj P:s nya grillolja

Lagom till att grillsäsongen startar lanserar Caj P. nyheter som gör sommarens grillkvällar ännu godare.

Tillsammans med Gunnarshögs Gård i Skåne har en Sveriges första ekologisk grillolja utvecklats innehållande kallpressad rapsolja av högsta kvalitet. Dessutom uppdateras rubs-sortimentet med ny design på påsarna och förbättrade recept.

Caj-P-grillolja-ekologisk-250-ml 

Svenska Caj P. har gjort sig kända som ett av de ledande varumärkena inom smaksättning genom att erbjuda ett stort sortiment av grillprodukter som ständigt förnyas. I år presenteras varumärkets första ekologiska grillolja som fått märkning med Europalövet som är EU:s märke för ekologiska produkter.

Caj P. Ekologisk grillolja är framställd i samarbete med Gunnarshögs Gård med anor som sträcker sig tillbaka till 1897. Den är tillverkad av raps från Österlen och smaksatt med ekologiska kryddor. Resultatet är en örtig och rik grillolja som framhäver råvarans smak och passar utmärkt till både kött och grönsaker. Caj P:s ekologiska grillolja är helt vegetarisk och innehåller varken vitlök eller gluten.

– Allt fler konsumenter är intresserade av miljövänlig grillning. Därför är vi oerhört stolta över att kunna presentera vår första ekologiska produkt. Grilloljan är inte bara klimatsmart utan den smakar även fantastiskt gott och har bra grillegenskaper, säger Olle Haglund, produktchef för Caj P.

Grillbloggen kommenterar

Denna produkt innehåller vete dvs gluten! Jag kan inte förstå varför en olja måste ha vetemjöl i sig. Jag kommer inte kunna testa denna produkt.

Olja bör inte användas som marinad på råvaror som ska grillas.

Oljan droppar ner på kolen och tar eld och då får man bränd mat. Det är fysiskt omöjligt för oljan att tränga in i köttet och mörar köttet. En syrabaserad marinad är en annan sak. Jag föreslår heller torra kryddblandningar så kallad rubb som man klappar på råvaran. Den tar inte eld och smaker sitter kvar där den ska vara. Caj P har flera sånna kryddblandningar. Se relaterade artiklar nedan.

Taggar: Caj P Kryddor Grillolja