Oumph! Black Pepper ‘N’ Lemon Ribs

 

Sexig rätt, Oumph, Black Pepper Lemon Ribs

ingredienser

250 g Oumph! The Filet
5 dl vatten
1 dl ljus soja
1 tsk misopasta
4 tsk socker
1 riven eller pressad vitlöksklyfta
citron, saften från ½ och skal från 1 hel
2 krm nymalen svartpeppar
salt efter grillning

Gör så här!

Koka upp alla ingredienser och lägg i Oumph! The Filet direkt från frysen. Låt allt sjuda ca 10 minuter.
Tag upp filéerna och lägg dem i nåt vettigt, t.ex. en plastpåse.  Koka upp såsen igen – låt den koka ihop till en mer simmig konsistens. Häll såsen över filéerna och låt allt stå och dra i kylen, gärna över natten eller motsvarande.
Trä upp dem på spett om du vill och grilla på riktigt hög värme på båda sidor. Häll på lite av såsen medan filéerna ligger på grillen. Njut med t.ex. grillad fänkål och långbakad blomkål.

Sotad långbakad blomkål:

Ta ett helt huvud blomkål. Gnid in lite olja och salt. Grilla på hög värme tills ytan börjat svartna. Lägg över huvudet i aluminiumfolie och gör ett paket. Grilla på indirekt värme, gärna under lock ca 45 minuter. Klart!

Vegetarisk, Oumph

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.