Oumph! Black Pepper ‘N’ Lemon Ribs
ingredienser
250 g Oumph! The Filet
5 dl vatten
1 dl ljus soja
1 tsk misopasta
4 tsk socker
1 riven eller pressad vitlöksklyfta
citron, saften från ½ och skal från 1 hel
2 krm nymalen svartpeppar
salt efter grillning
Gör så här!
Koka upp alla ingredienser och lägg i Oumph! The Filet direkt från frysen. Låt allt sjuda ca 10 minuter.
Tag upp filéerna och lägg dem i nåt vettigt, t.ex. en plastpåse. Koka upp såsen igen – låt den koka ihop till en mer simmig konsistens. Häll såsen över filéerna och låt allt stå och dra i kylen, gärna över natten eller motsvarande.
Trä upp dem på spett om du vill och grilla på riktigt hög värme på båda sidor. Häll på lite av såsen medan filéerna ligger på grillen. Njut med t.ex. grillad fänkål och långbakad blomkål.
Sotad långbakad blomkål:
Ta ett helt huvud blomkål. Gnid in lite olja och salt. Grilla på hög värme tills ytan börjat svartna. Lägg över huvudet i aluminiumfolie och gör ett paket. Grilla på indirekt värme, gärna under lock ca 45 minuter. Klart!