Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

34 kvalvinnare utsedda inför grill-SM på Liseberg i helgen

Igår genomfördes de sista tre kvaltävlingarna inför det första svenska mästerskapet i grillning och BBQ som genomförs på Liseberg kommande helg.

Mästerskapet fungerar som kval till barbeque-VM och utgörs av kvalificerande deltävlingar på 34 orter. De svenska mästarna möter därefter ett femtiotal team från 25 nationer och fem kontinenter under VM i Marocko i regi av World Barbeque Association.

1 039 personer fördelade på 484 lag anmälde att de ville ta hem det första svenska mästerskapet i grillning och tillsammans med Svenska Grillandslaget representera Sverige på grill-VM i Marocko den 24-26 maj när grill-VM arrangeras för tolfte gången. Drygt 200 lag fick chansen i 34 kvaltävlingar på lika många orter. Nu är de 34 kvalvinnarna utsedda och möts i den svenska finalen nu i helgen.

– Engagemanget bland alla kvaltävlande har varit helt fantastiskt i detta första svenska mästerskap i grillning och BBQ! Jag har mött lag som tränat grillning varje dag från det att de blev uttagna och fram till kvaltävlingen, säger Kent Nilsson, ordförande för Swedish Barbeque Association.

Grill & Barbeque SM 2013 arrangeras av Swedish Barbeque Association, med City Gross som huvudsponsor i samarbete med evenemangssponsorn Liseberg.

Taggar: GrillSM City Gross

Magiska grillevent för dig

YouTube - BBQ Island

Prenumerera på vår YouTube-kanal klicka här

YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018