Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Svenska mästare i grillning

1.039 personer fördelade på 484 lag har anmält att de vill ta hem det första svenska mästerskapet i grillning och representera Sverige på grill-VM i Marocko. Det konstaterar arrangören Swedish Barbeque Association efter att anmälningstiden gick ut igår.

Nu inleds gallringsprocessen i syfte att få fram de fem lag från var och en av de 34 orter runt om i Sverige, där kvaltävlingar arrangeras under april och maj. Vem av de lokala vinnarna som får kalla sig svenska mästare avgörs därefter i finalen på Liseberg i Göteborg den 18-19 maj.

– Att vi nu för första gången genomför ett svenskt mästerskap i grillning och BBQ är ett uttryck för ett ökande intresse för den här typen av kvalitativ och trivsam matlagning, säger Kent Nilsson, ordförande för Swedish Barbeque Association.

Ursprungligen var 33 kvaltävlingar planerade. För att möta det stora intresset har antalet kvaltävlingar utökats med ytterligare en. Det blir den första och äger rum den 11 april i Kungsträdgården kl 11.00-18.00, med fem lag som valts ut bland alla anmälda.

I varje deltävling tillreder fem lag tre rätter enligt World Barbeque Associations regelverk och under överinseende av Svenska Grillandslaget, som tillsammans med en lokal jury utser det vinnande laget på varje ort. Kvalvinnarna möts i en final, där det vinnande laget tillsammans med Svenska Grillandslaget representerar Sverige i Saidia i Marocko den 24-26 maj när grill-VM arrangeras för tolfte gången.

Huvudsponsor av Grill & Barbeque SM 2013 är City Gross i samarbete med evenemangssponsorn Liseberg. Final och kvaltävlingar är offentliga och tillgängliga för allmänheten.

Taggar: GrillSM City Gross

Magiska grillevent för dig

YouTube - BBQ Island

Prenumerera på vår YouTube-kanal klicka här

YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018