Tänd kolgrillen på rätt sätt
Att lyckas med tändningen är avgörande när du ska imponera på familj och vänner med saftiga stekar, krispiga grönsaker och luftiga bröd från kolgrillen
Så gör du:
- Häll önskad mängd briketter i skorstenständaren.
- Lägg 2–3 tändkuber på brikettgallret och tänd dem.
- Ställ skorstenständaren på brikettgallret över tändkuberna.
- Briketterna är klara när flammorna når upp över dem. I det här stadiet är de hetaste av dem täckta av ett tunt lager aska. Det tar 20–40 minuter, beroende på hur många och vilken typ av briketter du använder.
- Ta på grillhandskar och häll försiktigt över briketterna på brikettgallret enligt önskad grillmetod.
- När briketterna ligger mitt i grillen med maten över lägger du locket på grillen. Det är nämligen så du grillar i en brikettgrill … med locket på!
Weber-Stephen även kallat Weber, är en världens ledande leverantör av kol-, gasol-, och elektriska grillar samt grilltillbehör. Allt började med en passionerad grillentusiast vid namn George Stephen, som 1952 uppfann historiens första brikettgrill – en grill som skulle komma att revolutionera grillkulturen över hela världen.Han gjorde det inte för att få hela världen att förälska sig – han ville bara hitta ett sätt att grilla biffarna bättre åt familj och vänner. Och det gjorde han garanterat! Mer än 60 år har gått sedan dess. ”We are not metal benders – we are in the entertainment business”. Så kortfattat kan Weber beskrivas. För oss är en grill nämligen så mycket mer än en grill – den är en samlingspunkt för oförglömliga upplevelser. Det var utifrån den här filosofin George Stephen byggde upp Weber. Samma filosofi som har revolutionerat grillvärlden. Och som genomsyrar Weber än i dag.