Svegro kommer med premiumvarianter

svegro premium

Det svenska vår- och sommarhalvåret bjuder på många tillfällen av njutbara matupplevelser i gott sällskap, och användningen av färska örter ökar. Nu lanserar Svegro en ekologisk premiumserie med större, fylligare och smakrikare versioner av svenskarnas favoritörter: basilika, trädgårdsdill, grönmynta och bladpersilja. Med örter som räcker längre får matälskare nu chans att ta sommarens smakupplevelser till nya höjder.

Allt fler tycks upptäcka kopplingen mellan högkvalitativa råvaror och rika smakupplevelser, och intresset för ekologiska och svenskodlade livsmedel ökar. Detta är en utveckling som Svegro välkomnar med ett nytt premiumsortiment av klassiska ekologiska örter. Lanseringen består av fyra örter som alla odlas ekologiskt i Svegros växthus på Färingsö. Varje planta motsvarar ungefär 2-3 standardkrukor och har både en fylligare smak och kraftigare planta vilket medför något förlängd hållbarhet.

- Vi är väldigt stolta över att nu kunna lansera ytterligare nya ekologiska premiumprodukter inför vår- och sommarsäsongen då användningen av färska örter ökar stort. Efter lång tids testodling och provsmakning har vi till slut valt ut några av de finaste storvuxna örter för dess smak, textur, doft och fyllighet, säger Helena Olin, chef för marknad och sortiment på Svegro.

Lanseringen består av fyra klassiska örter, nu i premiumvarianter:

  • Stor Ekologisk Basilika har inte bara större och fylligare blad än vanlig basilika utan också en kraftigare smak och doft som gör sig utmärkt i färska sallader, såser eller röror som t ex pesto.
  • Stor Ekologisk Trädgårdsdill har fått tid att växa till sig för att uppnå optimal storlek, smak och doft. Dillen har kommit att få en självklar plats i det svenska köket och förknippas starkt med den svenska sommaren och midsommarbuffén. Trots dillens starka skärgårdskoppling kommer örten ursprungligen från Medelhavsområdet och används flitigt i kök från Mellanöstern och Medelhavet.
  • Stor Ekologisk Grönmynta har stora, fylliga blad och går förutom till klassiska sommardrinkar som Mojito att använda till te, såser och sallader. Myntan finns i flera hundra varianter men grönmyntan gör sig med sin lagom starka, fylliga mintsmak perfekt i såväl matlagning som drinkar.
  • Stor Ekologisk Bladpersilja är en slätbladig persilja med större och vackrare blad än vanlig persilja. Persiljan har på senare år blivit ett populärt inslag i det svenska köket och passar perfekt i sallader, såser, tillbehör som gremolata och som smaksättning i bland annat falafel.

Nyheterna finns i välsorterade matbutiker från och med vecka 19. Rekommenderat försäljningspris är ca 35 kr per kruka.

Svegro

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.