Grönkålspesto

4 portioner (ca 3 dl)

svegro sallad Grönkålspesto

50 g valnötter
1-2 vitlöksklyftor, skalade
½ tsk flingsalt
3 krukor Grönkål, skurna
1-2 msk färskpressad citronsaft
50 g Västerbottenost, riven
4 msk olivolja
Flingsalt
Nymald svartpeppar

Stöt valnötterna till en smet i en mortel. Tillsätt vitlök och flingsalt och mortla samman. Lägg i grönkålen och fortsätt att mortla. Blanda ner 1 msk citronsaft och ost och mortla samman. Rör ner oljan och smaka av med flingsalt, peppar och eventuellt mer citronsaft. Alternativt kör allt i mixer och droppa i oljan på slutet.

Svegro

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.