Grillandslaget laddar för medalj på hemma-VM

BBQ WM

De är redan regerande Europamästare.

Nu siktar det Svenska Grillandslaget på att göra ny succé inför storpublik under Grill & BBQ-VM i Göteborg den 13-14 juni.

Svenska Grillandslaget vässar formen

Fyra femtedelar av det lag som ska fixa medalj i hemma-VM. Från vänster syns Ulrik Lindelöv, Andreas Mathiasson, Johan Drevhage och Karin Mattiasson. Saknas på bilden gör Henrik Stensvad.

Skådeplats för mästerskapet är en 6000 kvadratmeter stor eventyta på Heden.

– Det kommer vara riktigt mycket folk i Göteborg och på Heden under VM-dagarna så det är klart att det hade varit fantastiskt att ta en medalj på hemmaplan, säger Ulrik Lindelöv som leder det svenska laget.

Den 13-14 juni är det alltså dags för Göteborg att anordna ytterligare ett stort mästerskap. Grill & BBQ-VM kommer för första gången husera på svensk mark och hemmanationens grillandslag, bestående av Ulrik Lindelöv, Karin Mattiasson, Johan Drevhage, Andreas Mathiasson och Henrik Stensvad, laddar för fullt.

– Träning, träning och ännu mera träning är vad som gäller. Alla vi grillar ju hela tiden, året om. För oss är det inte årstidsbaserat som det kanske är för gemene man. Så det är konstant träning för att bli bättre och slipa på formen inför VM, säger Ulrik Lindelöv.

Laget tog hem grill-EM i Polen i fjol och nu väntar nya utmaningar. Österrike och Schweiz är av tradition duktiga grilländer. Danmark är en uppstickare som ofta gör fina resultat. Nu väntar också konkurrens från andra kontinenter. 45 lag från 16 länder är hittills anmälda och målsättningen att nå upp mot 60 lag ser ut att nås.

– Att ha hemmaplan är fantastiskt roligt, samtidigt som det är lite press. Man vill ju så mycket mer när man tävlar på hemmaplan. Men vi kommer ta guld, hur svårt ska det vara? skrattar Andreas Mathiasson.

– Grymt svårt, menar Ulrik Lindelöv. Men vi är grymma och självklart är vårt mål en pallplats.

Grill och BBQ-VM

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.