Grilla kött från Sverige

I sammarbete med Svenskt Kött

Tillsammans med Svenskt Kött är har vi tagit fram ett antal filmer för att ge tips, inspiration och kunskap kring grillning. 

HUR TÄNDER MAN EN KOLGRILL?

  • Tändrör - när du grillar med briketter
  • Varmluftspistol - när du grillar med kol
  • Asfaltsbrännare - när du vill imponera på gästerna. (ha brandsläckaren nära till hands!)

Som bonus får du också lite tips och trix för hur du reglerar värmen i en vanlig klotgrill. 

SER DU SKILLNAD PÅ KOL OCH KOL?

Ska man grilla med kol eller briketter? 🤔 Ja, det är den stora frågan för den som äger en kolgrill och som så ofta är svaret det beror på. Det är nämligen väldigt stor skillnad på kol och kol. Olika former av kol passar till olika tillfällen. Kolla in när Peter Watz från @grillbloggen går igenom olika kolsorter och när de används på bästa sätt. 🔥

VILKET KÖTT ÄR BÄST ATT GRILLA?

Tro det eller ej men allt kött passar inte att grilla. 🤯

I den här filmen berättar Peter Watz från @grillbloggen om vad du ska titta efter när du väljer kött till grillningen. 👀

Hemligheten är att köttet ska ha en fettkappa eller mycket insprängt fett. Fettet är nämligen en smakbärare och gör så att köttbiten inte blir torr och tråkig av den hårda tillagningen som grillen ger.

Så lyckas du med fläskkarré på grillen

Fläskkarrén kan vara den absolut mest populära köttbiten att lägga på grillen i Sverige. ❤️🐖

Kolla in när Peter Watz från @Grillbloggen delar med sig av hemligheten som gör att du lyckas när du grillar fläskkarré. 🤫😎

Så lyckas du med råkorv på grillen

Finns det något godare än grillad korv? 🤤

När det kommer till råkorv så kan det vara lite knepigt att lyckas. Eftersom den är rå måste den genomstekas men det är lätt att den blir bränd eller spricker på grillen. Här visar Peter Watz från @Grillbloggen sina tips för en perfekt grillad råkorv. 🌭🔥

Så grillar du bästa hamburgaren

Hur gör man för att lyckas med en perfekt grillad hamburgare? 🤔

Svaret på det har Peter Watz från @Grillbloggen som du kan se i den här filmen. Hemligheten är att köttet ska ha hög fetthalt (och vara svenskt såklart). Kolla in den här filmen för fler tips på hur du gör för att grilla den bästa burgaren. 🔥🍔

Vanliga misstag när man grillar med kol

Det finns några misstag som många gör när man grillar med kol. 🤯

Till exempel har många för mycket kol eller använder inte locket när de grillar. Kolla in när Peter Watz från @Grillbloggen ger sina tips om hur man blir en grillmästare i sommar. 🔥🔥🔥

Kryddrubb, glaze eller grillolja?

Vad ska man använda för att smaksätta köttet till grillen? 🤓

Peter Watz från @Grillbloggen går igenom de största myterna när det kommer till smaksättning av kött till grillen och hur man använder kryddrubb, glaze och grillolja på bästa sätt. 🔥🥩

Så lyckas du med flankstek på grillen

Flanksteken har blivit en väldigt populär detalj att grilla de senaste åren. 🙌

Här visar Peter Watz från @Grillbloggen hur man kan grilla Flanksteken direkt på kolen. 🤯
Ja du läste rätt! Kolla in videon och se hur han gör! 🔥🥩

Om #Svenskt Kött

Svenskt Kött är en varumärkesoberoende organisation och en mötesplats för dig som vill diskutera, inspireras och lära dig mer om svenskt kött och dess mervärden. Vi berättar varför du ska välja svenskt nöt-, gris- och lammkött både när du handlar mat i butik eller äter ute. Vårt uppdrag är att se till att du känner tillit till och har förtroende för svenskt kött och svensk djuruppfödning och att ditt förstahandsval är det svenska köttet när du äter kött.

Relevanta artiklar

Mer tips om grillning och recept

Hittar du på 👉 https://www.grillasvenskt.se

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.