Skånemejerier lanserar den skånska grillosten Pannoumi

grillosten pannoumi 1

Med en unik metod utvecklad av företagets ostmästare har Skånemejerier skapat en grillost med överlägsen smak och konsistens. Pannoumi Stek & Grillost tillverkas på Skånemejeriers mejeri i Kristianstad och av mjölkråvara från gårdar i Skåne och södra Sverige som sätter kornas hälsa i fokus.

Grillost är en kategori som vuxit starkt under de senaste åren och nu kan Skånemejerier presentera en grillost som är god, helsvensk och hållbart producerad. Osten, som har fått namnet Pannoumi, är mycket mångsidig och passar som proteinet i hamburgaren såväl som i sallader och tapas. Pannoumi fungerar lika bra att grilla och steka, som att fritera, varmhålla i ugn eller använda i grytor. Näringsmässigt innehåller osten lika mycket fullvärdigt protein som nötkött, vilket gör den till ett bra val för vegetarianer och alla som vill variera sin kost. 

Skånemejerier Maria Persson 700

– För att få fram den perfekta grillosten har vi arbetat länge och hårt och utvecklat vår egen, unika tillverkningsmetod. Det har aldrig varit vår plan att vara först, men däremot att vara bäst. Pannoumi är en mitt-på-tallriken-produkt som är enkel att steka eller grilla till fin stekyta och som även passar utmärkt för fritering. Osten har en saftig, spänstig textur och en fantastisk smak, säger Maria Persson, produktchef Storhushåll, på Skånemejerier.

anders tegner

– När jag jämför marknadens ledande grillostar är Pannoumi vinnaren i både smak och handhavande, säger Anders Tegnér, Matutvecklare & kock.

Pannoumi har genomgått rigorös testning bland Skånemejeriers egna produktutvecklare och externa kockar och man har då tittat på allt från smak och konsistens till praktiska egenskaper.

Skånemejerier Pannoumi Stek & Grillost finns i flexibel förpackning som portionsskivor (20 st x 60 g och 10 st x 100 g) och i helbit (600 g) och lanseras till restaurang och storhushåll under vecka 39. Lansering till konsument kommer att ske under 2022.

grillosten pannoumi 2

Hamburgare, Ost, Skånemejerier

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.