Kött med karaktär

 

Det kan vara svårt att tro med minusgrader som fortfarande hänger i luften, att våren är runt hörnet och att grillsäsongen snart drar igång. Men det går snabbare än man tror, så vad passar inte bättre än en uppvärmning för alla er grillfantaster? 

 

The fat cow köp kött online t-bone 1000 Copyright Shutterstock / The Fat Cow

Kött med karaktär

Visst längtar man bara efter den härliga grilldoften som sveper runt under vår och sommar? Ett bra kött av bra kvalité är som grädde på moset i dessa grilltider! 

Som så många erfarna grillfantaster redan vet, det är att kvalité alltid lönar sig. Det som många kockar också brukar säga, är att ett bra kött med hög kvalité endast behöver salt och peppar – då det är den goda köttsmaken man vill åt, rubs och glaze är ibland överflödigt. 

Men vad ska man då tänka på när man står vid köttdisken, eller när man ska köpa kött online

Många säger: Var inte rädd för fett! En fin köttbit med en bra fettrand genererar mycket mer smak. 

Men om man vill smaksätta köttet med goda kryddor, glaze och bbq-marinader så finns det fantastiskt fina produkter att finna ute på marknaden eller online. Eller varför inte göra din egen? 

 The fat cow köp grillkött online entrecotte 1000 Copyright Shutterstock / The Fat Cow

6 enkla tips på hur du lyckas med grillningen i vår och sommar

  • Salta köttet innan du lägger det på grillen! Salt hjälper nämligen till att binda vätskan i köttet, och med detta kommer smakerna fram lättare. 
  • Använd alltid termometer, den kommer vara till stor hjälp. Att hålla koll på innertemperaturen kan vara nyckeln till en perfekt grillad köttbit, oavsett hur du önskar ditt kött tillagat, från rare till well done
  • Grilla inte på öppen låga, ha tålamod och låt en fin glöd komma fram innan du lägger köttet på gallret. Köttet bör vara rumstempererat
  • Låt köttet vila, gärna i butchers paper. Trancherar man för tidigt, då är risken att köttstycket släpper vätskan, som då rinner ut och gör att köttet blir torrt, i ställer för saftigt och mört.
  • Pensla på grillolja, olja eller liknande på gallret, så att köttet inte fastnar.
  • Vänd inte köttet för ofta, låt det ligga kvar att grilla till sig med en schysst grillyta

The fat cow köp kött online ribbs 800 Copyright Shutterstock / The Fat Cow

Grillen 

Är det så att grillen har stått undangömd nu i vinter? Kanske i garaget eller ett annat förvaringsutrymme? Då är du inte ensam. Det grillen kommer behöva är lite extra kärlek och omtanke, efter en vinter utan att den har använts. 

Börja med att göra en generell hälsocheck - är allt helt? Är det något som behöver bytas ut? 

Gallret är din bästa sommarkompis, så se till att det är rent och helt. Behövs det rengöras ordentligt? Prova med att värma upp gallret så att det nästan blir hett, sedan på med handskar och börja skrubba med en borste. Om det behövs lite extra hjälp, så kan såpa också vara bra, så att all beläggning tas bort. 

Är det så att gallret är utom all räddning? Då är det kanske dags att investera i ett nytt för säsongen. Ditt kvalitetskött är värt en ordentlig och iordningställd grill.

Besök The Fat Cow och se hela deras sortiment av kött online här

The Fat Cow, Sponsratinlägg

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.