Tack och adjö Saman Nazar!
Läs Saman Grillprofil här.
Jag träffade Saman i Tantolunden i Stockholm första gången. Mycket go, lugn och trevlig grillare! Andra gången så jobbade vi tillsamans hos JD-Grillevent i Kungsträdgården. Han levererade och levererade. En bra kille!
Jimmy är med i utslagstävlingen, igen. Att göra en vegetarisk hamburgare som känns och smakar som en vanlig hamburgare var inte så lyckad. Jörgen klarade sig men var ändå inte helt nöjd med juryns kommentare. Amanda känner sig säker. Martin satt verkligen löst, det var den känslan som han hade i alla fall.
Jimmy, Saman och Martin gick vidare till utslagsrävlingen där de skulle grilla gös.
Det var inte många av dem som hade någon erfarenhet att grilla gös sedan tidigare. När man tävlar och samtidigt är i en TV-produktion så är det lätt att missa några detaljer. Som t.ex. misade att fjälla fisken. Men det gick bra ändå. De grillade fisken på en Weber Go-Anywhere kol/briketter. En mycket trevlig liten grill som passar på stranden, picknic etc. Vilka härliga fiskar! När man ska grillar fisk i fiskhalster, se till att smörja in halstret med olja först. Sedan lägger du in fisken och lägger på grillen.
Martin gjorde den bästa fisken! Jimmy lyckades få fisken saftig och ett bra utseende.
Inför nästa avsnitt av Grillmästarna
De tävlande ska grilla kyckling utifrån ett landstema som de själva får välja. Juryn får hjälp av kocken Danyel Couet att bedöma rätterna. De två som lyckas sämst ställs inför elimineringen där de ska grilla mat till 20 personer. Vem som får lämna tävlingen bestämmer matgästerna.
Christian Hellberg, Karin Andersson, Gäst till jurryn Danyel Couet och Michael Riedel.
Gänget som är kvar - Amanda, Martin, Jimmy och Jörgen.
Amanda ser bestämd ut.
Martin har focus.
Martin, Amanda
Martin, Jörgen, Amanda - Är det någon av dessa tre som får lämna programmet i nästa avsnitt?
Dommarna provsmakar vad grillarna gjort.