Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

 Lonneberga kycklingfars bolognese 780

Kycklingbolognese på Lönnebergas vis

Bolognese är en riktig vardagsklassiker som aldrig går ur tiden, vi gör vår med kycklingfärs och palsternacka för både smak och miljö. Bolognese är också en rätt som är perfekt att laga lite mer av när man ändå är igång; bjud vänner på vardagsmiddag, gör matlådor eller servera till middag även dagen efter.

4 portioner

  • Lönneberga Kyckling Färs av bröstfilé 500 g
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 palsternacka
  • 500 g krossad tomat
  • ½ dl balsamvinäger
  • olja och salt

Till servering

  • kokt spaghetti
  • persilja
  • parmesanost

Bolognese

Finhacka lök och vitlök. Riv palsternackan. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn kycklingfärsen i olja ett par minuter till fin gyllene färg. Tillsätt lök, vitlök och palsternacka och stek ytterligare 2 minuter. Häll på de krossade tomaterna och balsamvinägern. Låt koka 10 minuter och smaka av med salt. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om den känns för torr.

Pasta

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

Servering

Blanda bolognesen med den kokta spaghettin och toppa med massor av nyriven parmesanost och persilja.

Taggar: Kyckling Lönneberga

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak