Kyckling på grillmästarens vis
Kyckling på grillmästarens vis
Servera lårfilésteaken med bakade rödbetor, en fräsch gurk- och fänkålssallad och en dragonmajonnäs som du enkelt svänger ihop.
- Lårfilésteak Svartpeppar och Citron
- 400 g rödbetor
- ½ fänkål
- ½ gurka (200 g)
- 2 salladslökar
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk olivolja
- 50 g späda salladsblad
- salt
Dragonmajonnäs
- 1 ½ dl majonnäs
- 3 msk finhackad dragon
- 1 tsk äppelcidervinäger
Blanda ingredienserna till dragonmajonnäsen och smaka om eventuellt salt behövs.
Bakade rödbetor
Värm ugnen till 200 C. Skala och klyfta rödbetorna. Blanda rödbetorna med lite olivolja och salt i en ugnsfast form och ugnsbaka cirka 40 minuter tills de är genommjuka.
Gurk- och fänkålssallad
Skiva fänkål, gurka och salladslök tunt. Blanda grönsakerna med äppelcidervinäger, olivolja och salladsbladen.Smaka av med salt.
Kyckling
Grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: servera kycklingen med de ugnsbakade rödbetorna, dragonmajonnäsen och salladen.