Kycklingspett med extra sting
Servera spetten med en spännande currycouscous och en superenkel myntayoghurt för en riktig smakexplosion!
- 4 färska Lönneberga Kycklingspett Lime & Chili
- 2 dl couscous
- 1-2 äpplen
- 2 tomater
- 250 g kokta kikärtor
- 1 ½ msk pressad citronjuice
- 1 msk currypulver
- ½ dl grovhackad bladpersilja
- olivolja och salt
Myntayoghurt
- 1 ½ dl yoghurt
- ½ dl finstrimlad mynta
- salt
Blanda yoghurten med myntan och smaka av med salt.
Currycouscous
tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Tärna äpplet och tomaterna i centimeterstora bitar. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek äppelbitarna ett par minuter i rikligt med olivolja och häll på curryn. Rör runt och tillsätt kikärtorna och couscousen. Stek vidare 3-4 minuter och tillsätt därefter tomat, citronjuice och persilja. Smaka av med salt.
Kyckling
Grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
Servera: servera kycklingen nygrillad med den varma couscoussalladen och myntayoghurten