Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Pepprig korv med krämig potatissallad

lonneberga Pepprig korv med kramig potatissallad 

Vet du inte vad du ska äta till middag?

Grilla några korvar och ät med en krämig potatissallad smaksatt med citron och basilika.

  • 6 Lönnebergare svartpeppar 
  • en god grönsallad 

 

Pickad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 ½ dl rödvinsvinäger
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ½ dl vatten
  • salt

Koka upp vinäger, socker och vatten med en nypa salt. Klyfta eller skiva den skalade rödlöken och lägg ner i den kokande lagen. Låt lagen koka upp på nytt och dra därefter av kastrullen. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara kylt, håller i några veckor.

Färskpotatissallad

  • 400 g kokt färskpotatis 
  • 2 salladslökar  
  • 1 citron 
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl kapris 
  • 1 dl finstrimlad basilika 
  • salt och svartpeppar 

Skiva den kokta potatisen och finstrimla salladslöken. Riv det yttersta skalet av citronen fint och blanda med crème fraiche, kapris, basilika, potatis och salladslök. Smaka av med salt och svartpeppar.  

Korv - grilla korven enligt anvisningen på förpackningen.  

Servering - servera den nygrillade korven med krämiga potatissalladen, lite grönsallad och picklad rödlök. 

Taggar: Korv Lönneberga

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019