Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Chorizo med smakrik tomatpesto

lonneberga Chorizo med smakrik tomatpesto LoRes

Gör din egen tomatpesto, enkelt och magiskt gott.

Servera den till bokspånsrökt chorizo och ugnsrostad potatis och grönsaker.

  • 4 Lönneberga Chorizo bokspånsrökt  
  • 500 g små potatisar  
  • 1-2 gula lökar 
  • 2 paprikor 
  • 70 g ruccola 

Tomatpesto 

  • 65 g soltorkade tomater 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 50 g parmesanost 
  • ¾ dl olivolja 
  • 50 g pinjenötter 
  • 2 msk hackad basilika 
  • salt 

Hacka soltorkade tomater och vitlök. Riv osten och lägg samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en grynig röra. Smaka av med salt. 

Ugnsrostad potatis och grönsaker - Värm ugnen till 210 C. Halvera potatisen och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och lite salt, vänd runt potatisen. Ugnsbaka i 20 minuter. Skär under tiden paprikan i önskad storlek. Halvera och klyfta löken. Blanda ner paprika och lök med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 30 minuter tills grönsakerna fått fin rostad färg och potatisen är genommjuk. Ta ut ugnsplåten och strö över ruccolan. 

Korv - Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen. 

Servering - Servera korvarna med tomatpeston och de ugnsbakade grönsakerna. 

Taggar: Korv Lönneberga

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019