Oumph! South African Skewers
ingredienser
280 g Oumph! The Chunk
ca 15 torkade aprikoser
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2 tsk currypulver
2 msk sherryvinäger (eller annan)
2 msk vitt vin
2 lagerblad
2 tsk råsocker
1 msk aprikosmarmelad
2 dl vatten
olja till stekning
salt och peppar
Gör så här!
Hacka lök och vitlök. Fräs i olja tillsammans med currypulvret, tills löken mjuknat. Tillsätt allt utom Oumph! och aprikoser. Låt koka upp. Tillsätt Oumph! direkt från frysen och låt sjuda ca 5 minuter, eller tills chunksen tinat. Häll över i en form tillsammans med aprikoserna, låt allt svalna i kylen, gärna över natten.
Trä på blötlagda spett och varva med nån god grönsak. Pensla spetten och gallret med olja och grilla på hög värme runt om. Gott med ris, eller cous-cous sallad, grillad brysselkål och grillade aprikoser till!
Grillad brysselkål:
Blanda 2 msk salt med 0,5 l vatten. Släng i RÅ brysselkål. Låt stå en dag i kylen. Häll bort vattnet och blanda runt med lite olja. Grilla på hög värme till svartnade ytterblad, låt gå färdigt på indirekt värme 10-15 minuter.