Kycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp

 Grillade Rekokycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp

Reko kycklinglar Titti Qvarnstrom
4 personer

  • Grillade kycklinglår
  • 4 Reko kycklinglår
  • ½ tsk salt
  • 1 krm ”5-spice”
  • Rivet skal av 1 citron

Gnid in kycklinglåren med salt, ”5-spice” och citronskal. Tänd grillen och grilla kycklingen tills den är genomstekt och mör.

Grillade jordärtskockor

  • 1 kg jordärtskockor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör

Koka jordärtskockorna i saltat vatten (cirka 20 min). Dela skockorna med en gaffel. Smält smöret och pensla skockorna runt om. Grilla skockorna tills de är frasiga, pensla då och då med det smälta smöret.

Tillbehör

  • ½ l turkisk yoghurt
  • 1 knippe plocksalat
  • Citronklyftor1 gott surdegsbröd eller pitabröd

Servera med naturell, fet turkisk yoghurt, plocksalat, citronklyftor och bröd.


Recept av Titti Qvarnström

Kyckling, Recept, Reko

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.