Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp

 Grillade Rekokycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp

Reko kycklinglar Titti Qvarnstrom
4 personer

  • Grillade kycklinglår
  • 4 Reko kycklinglår
  • ½ tsk salt
  • 1 krm ”5-spice”
  • Rivet skal av 1 citron

Gnid in kycklinglåren med salt, ”5-spice” och citronskal. Tänd grillen och grilla kycklingen tills den är genomstekt och mör.

Grillade jordärtskockor

  • 1 kg jordärtskockor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör

Koka jordärtskockorna i saltat vatten (cirka 20 min). Dela skockorna med en gaffel. Smält smöret och pensla skockorna runt om. Grilla skockorna tills de är frasiga, pensla då och då med det smälta smöret.

Tillbehör

  • ½ l turkisk yoghurt
  • 1 knippe plocksalat
  • Citronklyftor1 gott surdegsbröd eller pitabröd

Servera med naturell, fet turkisk yoghurt, plocksalat, citronklyftor och bröd.


Recept av Titti Qvarnström

Taggar: Kyckling Recept Reko