Kycklingvingar, caesarsallad, parmesandressing...

 Grillade kycklingvingar, caesarsallad, parmesandressing och salsa

Reko kycklinglar Frida Nilsson

  • Grillade Reko kycklingvingar
  • 20 st Reko kycklingvingar
  • 1 msk salt
  • 1 krm spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk hot sauce (ex. tabasco, siracha 50/50)
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 nypa flingsalt

Marinera kycklingvingarna i salt, spiskummin och olivolja i 20 minuter. Sätt ugnen på 70 grader, lägg kycklingvingarna i en ugnssäkerform och ta ut dem efter 30 minuter eller när de har en innertemperatur på 64 grader. Lägg vingarna på en het grill och grilla tills de har fått ordentligt med färg på båda sidorna. Lägg vingarna i en bunke med hot saucen, vinägern och skaka runt så såsen täcker. Salta med flingsaltet.

Grillad Caesarsallad

  • 4 st baby gemsallad
  • 4 st morötter med blast
  • 4 st rödlökar
  • 8 st rädisor
  • ½ blomkålshuvud
  • 2 st skivor surdegsbröd
  • Hyvlad parmesan

Dela salladen på längden, skär av det yttersta på roten och skölj noggrant. Skölj morötterna, löken, rädisorna och blomkålen ordentligt, dela ner i grova buketter, låt rädisorna vara hela. Låt grönsakerna få 2-3 minuter på vardera sida, grilla de mindre skurna grönsakerna på aluminiumfolie. Grilla surdegsbrödet och dela ner i grova krutonger. Salta grönsakerna och vänd ner i caesardressing, garnera med hyvlad parmesan och krutongerna.

Parmesandressing

  • 2 st ekologiska äggulor
  • 50 g riven parmesan
  • 4 st sardeller
  • 1 msk kapris
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 50 g dijonsenap
  • 25 g rödvinsvinäger
  • 10 g salt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 0,5 liter matolja
  • 100 g vatten

Mixa äggulor, riven parmesan, sardeller, kapris, vitlök, senap, vinäger, salt, svartpeppar i en matberedare. Slå i matoljan droppvis tills du har en tjock majonnäs, slå i vatten när den blir för tjock. Tillsätt sedan den sista oljan.

Tomatsalsa

  • 10 st kvisttomater
  • 2 msk salt
  • 1 msk socker
  • 2 st citroner, zest och saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 röd chili, finhackad utan kärnor
  • 2 st schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk finhackad koriander
  • 1 msk finhackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar från kvarnen

Dela tomaterna i fyra delar, mixa grovt i matberedaren, marinera i salt och socker. Slå allt i en sil, ställ in den i kylen och låt det droppa av över natten. Tillsätt citronsaft, zest, olivolja, chili, lök, vitlök, koriander, persilja och smaka upp med salt och peppar.

Passar till det mesta som kommer från grillen!

Recept av Frida Nilsson

Kyckling, Recept, Reko

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.