Grilla smakrik kycklinggrillkorv i sommar

2023-03-17  | Lönneberga

Årets korvnyhet för grillen är Lönneberga Kycklinggrillkorv med Orangeriets färska Chili & Vitlök, med mild hetta och frisk smak. Konsument prioriterar smak följt av svensk råvara och hög kötthalt vid köp av korv* – Lönneberga Kycklinggrillkorv levererar på alla punkter. Testa den gärna i Fiesta Mexicana, ett magiskt recept av Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021.

Lönneberga fortsätter satsningen på svenska, goda och smakrika kycklingprodukter för alla tillfällen. Först ut i år är en ny smak av förra årets succé Lönneberga kycklinggrillkorv; Orangeriets färska Chili & Vitlök.


­– Många blir förvånade när de testar vår kycklinggrillkorv, man förväntar sig inte så mycket smak. Inte så konstigt när kycklingkorv tidigare varit ganska neutral och lite uttryckslös, men det är historia nu. För oss är kycklinggrillkorv precis lika smakrik, saftig och med samma härliga ”knäck” som en traditionell korv – fast vår är gjord av kyckling, säger Hanna Flybring, Brand marketing manager Lönneberga.

Lönneberga Kycklinggrillkorv

Lönnebergas kycklinggrillkorv är smaksatt med rikligt av färska kryddor och örter. Kötthalt 82%, vilket är mer än andra fågelkorvar som finns på marknaden.

Alltid 100% svensk kyckling från Atrias egna gårdar i Blekinge. Tillverkas i den egna fabriken i Sköllersta. Självklart märkta med den ”gula pippin” från Svensk Fågel. Förpackningen är klimatsmart och gjord av förnyelsebar plast

Lönneberga Kycklinggrillkorv lanseras v.11 2023

Lönneberga Kycklinggrillkorv lanseras v.11 2023 Chili Vitlök

Lönneberga Kycklinggrillkorv med Orangeriets färska Chili & Vitlök
Smal, smakrik kycklinggrillkorv med chili och vitlök från orangeriet. Mild hetta och frisk smak.

5 korvar/270 g. Kötthalt 82%. Cirkapris: 35,90 kr

Övriga smaker i sortimentet är Lönneberga

  • Kycklinggrillkorv med Örtagårdens friska Persilja & Ramslök
  • Lönneberga Kycklinggrillkorv med Mejeriets lagrade Ost & Rapsfrön. Tilldelades guldstämpel för yppersta kvalitet i Chark SM-22.

Fiesta Mexicana - sommarens maffigaste korv i bröd

Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021, fick fria händer och har skapat en riktigt smakrik korv i bröd. En fröjd för både gom och öga. Den har en maffig topping med mexikanska toner som matchar Lönneberga Kycklinggrillkorv med Orangeriets färska Chili & Vitlök perfekt.

Fiesta Mexicana

Christin Kashou

Fiesta Mexicana - sommarens maffigaste korv i bröd

Korv i bröd extra allt som för tankarna till det mexikanska köket. Saftig kycklinggrillkorv med smak av färsk chili och vitlök i ett frasigt korvbröd toppat med krämig guacamole, frisk majssallad och picklad jalapeño.

4 portioner Tillagningstid: 40 minuter

  • 2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv Orangeriets Färska Chili & Vitlök (á 270 g)

  • 10 korvbröd, gärna stora så du får plats med all topping på korven

Picklad jalapeño

  • 6 jalapeños
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 3 dl socker

Guacamole

  • 2 mogna avokado
  • 1⁄2lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt & svartpeppar

Majssallad

  • 1 burk majs, 285 g
  • 1 salladslök
  • 1 kruka koriander
  • 1⁄2 färsk röd chili
  • 1 förpackning fetaost
  • 1 lime
  • Rapsolja

Såhär gör du

Picklad jalapeño

Skiva jalapeñon tunt och lägg i en liten glasburk med lock. Koka upp övriga ingredienser i en kastrull och låt koka på låg värme i 5 minuter tills det reducerat något. Häll vätskan över jalapeñon och låt svalna.


Guacamole

Dela och gröp ur avokadon. Mosa med en gaffel och blanda med riven vitlök, limejuice, salt och svartpeppar.

Majssallad

Häll av vätskan från majsen och stek i rapsolja tills den fått färg. Skär salladslöken i tunna skivor, hacka koriandern grovt och finhacka chilin. Blanda ned i den rostade majsen. Smula över fetaost och smaka upp med limejuice, salt och svartpeppar.

Bröd

Grilla korvbrödet med insidan nedåt för en frasig yta, går också att steka i lite smör.

Kycklinggrillkorv

Grilla korven så den får fin färg, gärna på indirekt värme så den inte spricker.

Servering

Placera korven i korvbrödet, toppa med majssallad, guacamole och picklad jalapeño.

Tips

Förbered gärna den picklade jalapeñon dagen innan och förvara i kylen. Den håller i några veckor.

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.