KORVFESTIVALEN i STOCKHOLM 8 – 10 MARS 2019
KORVFESTIVALEN i STOCKHOLM 8 – 10 MARS 2019
I mitten på mars arrangeras den femte upplagan av Korvfestivalen som bjuder på många spännande nyheter. I år arrangeras festivalen i nya lokaler på anrika Münchenbryggeriet, mitt i centrala Stockholm, vilket gör det enkelt och smidigt att ta sig till festivalen. Dessutom utökas årets festival med en extra dag för att kunna ta emot ännu fler korvälskande besökare, eftersom festivalen vid senaste genomförandet var slutsåld.
UNIKT UTBUD AV KORV OCH MÅNGA NYA UTSTÄLLARE
På Korvfestivalen deltar ett 40-tal utställare, svenska såväl som internationella producenter, vilka presenterar ett unikt utbud av nya och gamla korvklassiker tillsammans med både givna och innovativa tillbehör. Flertalet nya utställare gör entré, som exempelvis Per i Viken, Signal-Andersson, Läckrast, Lundgrens skafferi och Pågen.
GUIDADE KORVTURER OCH KORVPROVNINGAR
Två nya programpunkter för i år är Guidad korvtur och Korvprovning. På Guidad korvtur får besökarna följa med en av ledamöterna i Korvakademien runt festivalen och ta del av dennes specialkunskap och guldkorn. Korvprovningarna, som leds av Roland Persson, Årets Kock och medlem i Korvakademien, får deltagarna smaka korv från världens alla hörn. Två nya, roliga och garanterat smakrika sätt att lära sig mer om korv.
ÖL FRAMTAGEN SPECIFIKT FÖR KORVFESTIVALEN
Tillsammans med Münchenbryggeriet görs även en stor satsning på att utveckla dryckesutbudet på festivalen för att passa till just korv. För första gången på 50 år brygger Münchenbryggeriet eget öl igen och specifikt till Korvfestivalen har man tagit fram en öl som festivalens besökare själva har fått vara med och namnge genom en tävling. Festivalölen, som är av sorten Session Indian Pale Ale och därmed har en lite lägre alkoholstyrka men mycket smak, har fått namnet KÖLV. Utöver egen öl presenteras också konceptet Bullens & Bubbles på årets festival. Inspirerat av ett restaurangkoncept i London får besökarna möjlighet att prova mousserade vin i kombination med spännande korvkreationer.
SPONSORER
Korven vi äter ska inte bara vara god, den ska även vara hållbart producerad så att vi kan äta den med gott samvete. Därför är Korvfestivalen extra glada över att kunna presentera ursprungsmärkningen Från Sverige, Svenskt Kött och LRF som sponsorer till festivalen. Tillsammans tycker vi att det är en alldeles utmärkt idé med svenskproducerad korv, med svenskt kött och andra svenska råvaror.
KORVAKADEMIENS PRESTIGEFYLLDA PRISER
Bakom den populära festivalen står Korvakademien. Akademien är en ideell föreningen som bildades 1991 och består av tolv ledamöter. Den arbetar för att höja korvens anseende i samhället, öka utbudet av god korv, placera korven i rätt sällskap samt bredda korvens användningsområde. I samband med Korvfestivalen i Stockholm delar akademien bland annat ut sitt prestigefyllda pris Årets Korvkiosk.
DATUM & ÖPPETTIDER
Fredag 8 mars kl. 15 - 20
Lördag 9 mars kl. 10 - 18
Söndag 10 mars kl. 10 - 16
PLATS
Münchenbryggeriet, Stockholm
HEMSIDA
www.korvfestivalen.se