De flesta önskar sig ...

 Kockkniven är i topp i alla län

 global knivar front 780

Bild: Bagaren och Kocken 

På uppdrag av Bagaren och Kocken har undersökningsföretaget PFM research frågat 2000 svenskar om vad de allra helst önskar sig till köket.

Mattrender som slowcooking men också en ökad vilja att bättre försöka ta hand om maten och minska matspillet, placerar sig på listan. Både slowcookern och vakuumförpackaren hamnar bland topp-tio.

- Vi ser en tydlig trend att det får ta tid att laga mat och att man också vill spara det man har lagat, säger Malin Tedsjö, marknadschef på Bagaren och Kocken.

Men bland topp-tre placerar sig kockkniven, köksassistent och kaffemaskinen även om det finns många regionala variationer. Resultatet är jämnt mellan könen.

- Kockkniven är populär bland alla och i alla län. Just finare kock-knivar är något man kanske sällan unnar sig själv utan istället passar på att önska sig i julklapp. Men även här kan man tänka mer miljövänligt och kanske fundera på en knivslip. Allt för många går runt med slöa knivar i onödan, säger Malin Tedsjö.

Köttkvarnen minst populär

Att hälsan är viktig för många människor, visar sig i listan över önskeklappar, inte minst bland de yngre. Hos personer i åldrarna 18-35 är exempelvis blendern och mixern, och även råsaftscentrifugen, betydligt mer populära jämfört med resten av befolkningen.

- Lite på skoj ställde vi också en fråga om vad man absolut inte vill ha i julklapp och det framkom att köttkvarnen inte var så populär bland de yngre. Nästan varannan valde bort köttkvarnen vilket säkert beror på en förändrad inställning till kött, säger Malin Tedsjö.

Undersökningen gjordes i början av december 2018 via en webbpanel där 2000 personer spridda över hela landet svarat på frågor. De stora antalet svar gör det möjligt att göra jämförelser utifrån demografiska faktorer som län, ålder och kön.

 

Besök och handla på Bagaren och Kocken här (affiliate, reklamlänk)

Knivar, Global, Bagaren och Kocken

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.