Nya detaljer på styckningsscheman
Barbequetrenden har ökat intresset för nya styckningsdetaljer på kött. Svenskt Kött har därför tagit fram uppdaterade styckningsscheman med nya detaljer som exempelvis spindelstek, St Louis-revben, broskkam och tomahawk.
Tomahawk på nöt, St Louis-revben på gris och lammhjärta är några av de detaljer som presenteras på de nya styckningsscheman. Men även entrecôtekappa på nöt, spindelstek och broskkam på gris är några av de nya detaljerna som vi kan lägga på grillen i sommar.
- Styckningsdelarna är inspirerade av bbq-trenden i USA där de använder andra delar på djuret. Det innebär att vi kan utveckla våra styckningsscheman ännu mer, säger Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött.
Svenskt Kött sätter detaljerna i ett anatomiskt sammanhang för att det ska bli lättare att förstå deras egenskaper för tillagning.
- Kött är ett värdefullt livsmedel. Det ligger i tiden att ta vara på allt och vara resursmedveten, säger Elisabet Qvarford.
Efterfrågan på Svenskt Kötts styckningsscheman är stor från butiker, kockar och kökschefer. Även konsumenter beställer styckningsscheman och ramar in för att sätta upp hemma.
- Det är precis vad vi vill, inspirera till ökad kunskap om kött och styckningsdetaljer, säger Elisabet Qvarford.
Svenskt Kötts styckningsscheman är framtagna i samarbete med köttexperten Eric Persson, Crossover Creative - koncept- & designbyrå för mat och dryck.
Styckningsscheman för nöt, gris och lamm i storlek 70x100 cm finns att beställa på Svenskt Kötts webbplats.
Här är listan på de nya detaljerna:
Mer information
Elisabet Qvarford, vd Svenskt Kött, 08-787 51 23
Karin Amedé, kommunikatör Svenskt Kött, 08-787 55 13
Grillmästarna, Lamm, Kött, Nötkött, Svenskt Kött, Styckningsschema