Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Grillmässan 2018 - Wurstmaster

Nystart, men fortfarande i topp 10 bästa i Sverige! 

Wurstmaster korv team 780

Wurstmaster har funnits sedan 1991 och är ett av få företag inom charkuteri och korvtillverkning i Sverige som har mästarbrev. Med en ny VD blir det nu omstart och förnyelse, utan att tumma på hantverksskickligheten.

- Vi vill utvecklas och följa med trender, samtidigt som vi värnar om hantverket och vår småskalighet, säger nya VD´n Göran Stjärnheim.

- Men det är tufft idag för ett litet företag som oss och som inte producerar ofantligt stora kvantiteter. Att de stora matvarukedjorna producerar under eget varumärke och gör centralstyrda inköp gör det svårt för mindre lokala aktörer att ha sina produkter i livsmedelsbutikerna. Men med nya tag så hoppas vi bli ännu mer intressanta och efterfrågade så vi kan fortsätta med våra närproducerade korvar, fortsätter han.

Wurstmaster har i år gått in i en ny era då Göran Stjärnheim blivit ny VD efter sin far som dock stannar kvar i företaget som expert och guru. Göran har en bakgrund som kock och är också ägare av cateringfirman och tapas restaurangerna Stockholm Food. Tillsammans med Bo Öjling, kock och Görans kompanjon sen många år ska trion nu lyfta Wurstmaster till en ny nivå.

Det var Sven Hammare, Görans far, som när han blev delägare i Wurstmaster 1993 tog med sig hantverkskunskapen in i företaget. Han är en av 11 personer i Sverige som idag har mästarbrev i charkuteri.

Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklighet och garanterar stort yrkeskunnande, erfarenhet och pålitlighet som hantverksföretagare. Det utfärdas av Sveriges Hantverksråd till de hantverkare som uppfyller alla de krav som anges i Lag och Förordning om Mästarbrev för hantverkare.

Med Sven, Göran och Bos gemensamma kunskaper och erfarenheter ska de nu göra en nystart tillsammans för att driva Wurstmaster framåt. För konsumenter kommer detta synas framöver på bland annat nya förpackningar och ny hemsida som lanseras i sommar. De kommer också se över sortimentet både till att begränsa antalet sorters korv som i dagsläget är ett 60-tal, men också följa trender och gå i bräschen för nya spännande smaker.

Wurstmaster har genom alla sina 27 år vunnit en mångfald av medaljer i Chark SM och har redan bidragit till att svenskarna fått upp ögonen för nya sorters korv genom åren som tex Chorizo, Puszta och Debreciner. Och nu har sommarens grillnyheter också kommit; Lammkorv Provencale, Texas BBQ och Cajun.

- Det är mycket som förändras, men jag tummar inte en centimeter på att våra korvar ska vara av hög kvalité och med hög kötthalt, säger Sven bestämt.

 

För mer information:

Göran Stjärnheim, VD 070-896 90 60, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sven Hammare, Charkuterimästare 070-954 75 95, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Taggar: Korv Grillmässan Wurstmaster

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019