Baka i Webergrillen?
Nu frågar du dig kanske: ”Men varför inte bara använda den vanliga ugnen i köket i stället för grillen när jag ska baka småkakor?” Svaret är enkelt: för att kakorna blir mycket sprödare och bakningen mycket trevligare.
I en Webergrill.....
jobbar du både med utomhusluftens naturliga fuktighet, luftgenomströmning och rök. Det har stor betydelse när du grillar kött, som ju ska ha en läcker krispig yta och vara saftigt inuti.
I en varmluftsugn.....
är det samma torra inomhusluft som blåses runt, runt medan fukten långsamt sugs ut ur maten. Men luften i grillen behöver inte dra ut fukten ur maten eftersom den ju kommer utifrån. Alltså kan maten bevara sin saftighet. När det gäller småkakor, som ju ska vara spröda rakt igenom, är det bakstenen i keramisk kordierit som gör den stora skillnaden. Den absorberar fukt och det ger småkakor, bullar och bröd en ovanlig sprödhet.
Och väljer du att baka småkakorna på grillen får du dessutom grillmyset på köpet. När den kalla, friska vinterluften blandas med de härliga dofterna från grillen blir grillbakning en fantastisk trivselskapare.