Baka i Webergrillen?

 

Genesis E 330 GBS baka bröd grillen

Nu frågar du dig kanske: ”Men varför inte bara använda den vanliga ugnen i köket i stället för grillen när jag ska baka småkakor?” Svaret är enkelt: för att kakorna blir mycket sprödare och bakningen mycket trevligare.

I en Webergrill..... 

jobbar du både med utomhusluftens naturliga fuktighet, luftgenomströmning och rök. Det har stor betydelse när du grillar kött, som ju ska ha en läcker krispig yta och vara saftigt inuti.

I en varmluftsugn.....

är det samma torra inomhusluft som blåses runt, runt medan fukten långsamt sugs ut ur maten. Men luften i grillen behöver inte dra ut fukten ur maten eftersom den ju kommer utifrån. Alltså kan maten bevara sin saftighet. När det gäller småkakor, som ju ska vara spröda rakt igenom, är det bakstenen i keramisk kordierit som gör den stora skillnaden. Den absorberar fukt och det ger småkakor, bullar och bröd en ovanlig sprödhet.

Och väljer du att baka småkakorna på grillen får du dessutom grillmyset på köpet. När den kalla, friska vinterluften blandas med de härliga dofterna från grillen blir grillbakning en fantastisk trivselskapare.

 

Weber

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.