fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Eriks® såser tar Paris till dig

 EriksSaser BearnaiseParisienne props

Från en av sina många Parisresor har Erik Lallerstedt hämtat inspirationen till Eriks ® Såsers senaste tillskott: Bearnaise Parisienne. Parisienne är en syrlig och fyllig bearnaise med en god portion schalottenlök och kalvfond som snabbt förflyttar dig till en stimmig Parisisk bistro i sjätte arrondissementet. Eller som Erik själv säger; den tar Paris till dig.

I veckan lanserar Eriks® Såser Bearnaise Parisienne som är både syrligare och fylligare än de flesta andra bearnaiser. Hemligheten är mer dragonvinäger, persilja och dragon. Men framförallt är det schalottenlöken och kalvfonden som gör den annorlunda. Bearnaise Parisienne passar fint till klassisk fransk bistromat som steak frites eller ugnsrostad majskyckling med ett glas Bourgogne. Såsen är också god som dipp till grillad sparris eller sötpotatis-pommes.

– De flesta kockar som kan, reser för att hitta inspiration. Det kan vara till en specifik restaurang, en stämning eller en kultur. Ibland reser man långt. Ibland till Köpenhamn. Men Paris är en stad jag återvänder till så ofta jag kan. Dels för att testa nya restauranger, dels för att återbesöka gamla. Men framförallt för känslan och inspirationen man får där”, berättar Erik Lallerstedt i Eriks såsers egna kök i Älvsjö utanför Stockholm.

Eriks® Bearnaise Parisienne är ett gästspel som kommer att finnas i hyllan under 2017 som en del i Eriks® Såsers satsning på att lyfta fram Bearnaisens hemland Frankrike. Parisienne säljs i en förpackning om 230 ml, du hittar den i dagligvaruhandeln från och med vecka 4 till och med vecka 38. Rekommenderat konsumentpris är 21,50 kronor.

Om Erik Lallerstedt

Erik Lallerstedt som utvecklar alla Eriks® Såser är en av Sveriges mest kända och prisbelönta kockar som drivit flera succérestauranger. Erik har bl.a. belönats med stjärnor i Guide Michelin, Gastronomiska Akademiens Guldmedalj, Kungliga Näringslivsmedaljen, H.M. Konungens Guldmedalj i högblått band samt S:t Eriksmedaljen för sina gastronomiska insatser.
Eriks® tar restaurangen till dig!

 

A_Nyheter

Taggar: Erikssåser Bearnaise

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021