fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Scan lanserar produkter med 45 procent svenska grönsaker

scan korvish forp3

Scan lanserar en helt ny produktkategori bestående av hälften kött och hälften grönsaker.

De nya produkterna heter Korvish och Järpish och är producerade av svenska råvaror med kött från Svensk Rapsgris och grönsaker från svenska gårdar. Med de nya produkterna vill Scan möta konsumenter som vill äta varierat och som efterfrågar mer grönt och mindre salt.

Falukorv, köttbullar, leverpastej och karré från Svensk Rapsgris – Scan har i över 100 år utvecklat produkter som blivit favoriter i hem runt om i Sverige. Nu lanserar Scan Korvish och Järpish. Produkterna innehåller det bästa av två världar, svenska grönsaker blandat med kött från Scans innovation Svensk Rapsgris.

– Det här är ett historiskt steg för oss på HKScan. Det är första gången någonsin som vi lyfter in produkter med en sådan hög andel grönsaker i vårt sortiment. Med Korvish och Järpish vill vi göra det enklare för våra konsumenter som vill äta mer grönsaker att göra det med smakupplevelsen i centrum, säger Ann Baker, produktchef korv på Scan.

Om Scan Korvish

Scan Korvish innehåller Svensk Rapsgris och svenska grönsaker. Bland grönsakerna finns bönor, ärtor, morot, potatis och lök. Korvish lanseras i tre varianter: Korvish Svartpeppar med smak av lök, Korvish Örter med smak av citron och det något starkare alternativet Korvish Anchochili med smak av tomat. Rek pris: 27,90 kr styck (250 gram).

Om Scan Järpish

Scan Järpish innehåller Svensk Rapsgris och svenska grönsaker, som kålrot, morot, palsternacka och potatis. Järpish lanseras i två varianter, båda nyckelhålsmärkta. Järpish Rotfrukter och det starkare alternativet Järpish Lime&chili. Rek pris: 27,90 kr styck (300 gram).

Korvish och Järpish finns i butik från och med v. 5 Läs mer om produkterna här: www.scan.se/ish

Hur äter man Korvish och Järpish?

Korvish och Järpish lanseras i flera smaker för att passa olika tillfällen. I och med att det är en helt ny produktkategori har Scan tagit fram recept med förslag på tillbehör, som exempelvis ”Korvish Örter i pitabröd” och ”Järpish Rotfrukt med het pastasås och riven citron” som passar såväl vardagssammanhang som vid en middagsbjudning.

Scan – Smaken av Sverige

Scan står för svensk kvalitet i smak, hantverk och djuromsorg. Alla produkter från Scan kommer från djur som är födda, uppfödda, slaktade och styckade i Sverige. Kärnan i Scan är hantverket och kontrollen över hela kedjan - från gården till bordet. Scans resa började för mer än 100 år sedan. Ända sedan dess har vi varit Smaken av Sverige. Läs mer på: www.scan.se

Taggar: Korv Scan

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021