fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Smakrika nyheter till grillsäsongen

Axfood - Garant bjuder på många smakfulla nyheter inför årets grillsäsong.

Ribs Garant

Saftiga ribs på kamben, kryddkorvar med svenska smaker, styckningsdetaljerna Sekreto och Pluma från grisen, högrevsburgare, ekologiska hamburgare och nya såser.

–Nya sortimentet följer sommarens grilltrender, säger Johan Neuman, affärsområdeschef för egna varumärken på Axfood.

Garant Ribs är gjorda på svenska kamben. De har först rökts för att få smaken att verkligen tränga in i köttet. Kambenen långkokas därefter så att köttet ska bli så mört att det nästan faller av från benet.

– Testandet av Garant Ribs började redan i oktober i fjol och vi har provat många olika varianter innan vi hittade en produkt som i mörhet och smak slår allt annat, säger Tomas Jonsson, kategorichef för kött på Axfood Sortiment & Inköp.

Garants nya kryddkorvar har smakerna kantarell, persilja & grönpeppar, bacon & timjan samt rosmarin & citron. Den sistnämnda är en lammkorv. Korvarna är tillverkade i Sverige och innehåller svenskt fläsk- och nötkött samt lamm från Nya Zeeland. Alla fyra sorter går att grilla eller steka.

Intresset för bättre burgare är fortsatt stort, och därför lanserar vi Garant högrevsburgare till grillsäsongen. För att hänga på ekotrenden kommer också ekologiska KRAV-märkta hamburgare.

Ingen grillning utan en god sås. Garant lanserar fyra nya kylda och färdiga såser inför grillsäsongen; chunky hummus, pepparsås, dill & pepparrot samt spansk mojo rojo.

Nytt för året är också styckningsdetaljerna Pluma och Sekreto från grisen. Sekreto betyder hemlighet, och detaljen sitter under halsen på grisen. Den är marmorerad och passar därför extra bra att grilla. Pluma sitter på grisens framdel och är saftig och mör. Pluma och Sekreto är sedan länge delikatesser i Spanien.

Inför sommaren kommer också Falkenberg Seafood (Axfoods fisk- och skaldjursgrossist) med nya förpackningslösningar under temat "Direkt på grillen". Flertalet av artiklarna är anpassade med halster eller aluminiumbricka för att kunna läggas direkt på grillen. I sortimentet finns bland annat lax i halster och MSC-märkta king prawns på grillbricka.

Vilka är då grilltrenderna 2015?

– Bredd. Svenskarna vill inte begränsa sig i sina val på grillen – vi vill grilla grönsaker, korv, fågel, fisk och kött. I fjol hade hamburgare och färsk korv de största ökningarna. Vi kommer även att märka en stor efterfrågan på okryddade grilldetaljer och smaker från andra länder som exempelvis Korea, säger Johan Neuman som är affärsområdeschef för egna varumärken (EMV) på Axfood.

Garant är Axfoods varumärke och produkterna finns i Hemköp-,Willys- Tempo- och Handlar´n-butikerna runt om i Sverige.

Taggar: Axfood

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021