fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Event - Grillmässan 9-10 Maj 2015, Stockholm

Arrangemanget äger rum mitt i Kungsträdgården och arrangörerna utlovar årets guide till sommarens smaker, trender, produkter och nyheter inom grill och BBQ.

Grillmässan Stockholm 2015 1

Nytt för i år ett provsmakningstält med flera spännande sorter av öl, ale och vin som passar till grillat, fler återförsäljare på plats som erbjuder fri hemkörning så passa på att köpa din nya grill på grillmässan-även trädgård och utemöbler finns med i år. Ett annat kul inslag är att man kan tatuera sig på plats, hyllade All-in body art tatoo finns på plats bägge dagar.

Under lördagen blir det även musikunderhållning på stora scenen där bla Albin & The Honkey Tonk och Fat Boy uppträder, och bägge dagar huserar Hell dog challange –tävla i att äta flest bitar av världens starkaste korv! Fina priser utlovas. Trots en hel del hard core inslag så är det absolut familjevänligt för dem som vill ta med sig barnen; hoppborgar, glassbar mm finns på plats och har man tur dyker även brandkåren upp.

Sist men inte minst så kan man givetvis äta grillat mat på plats. Texas Longhorn är för många favorit i repris, 2014 års mest populära Food Truck på Smaka på Sthlm,Kantarell Kungen, lämnar Food Trucken och skapar en grillservering med bla Ribs och kantareller vi ser mycket fram emot, Vego Magasinets chefredaktör kör VEGO BBQ med bla Tzayspett och Vegoburgare och sist men inte minst så medverkar Grillmästarna Andreas Mathiasson och Johan Drevhage med egen servering. Andreas vann senast BBQ EM 2014 och Johan kom 2:a i tv4 grillmästarna 2014 bägge tävlar i Svenska grilllandslaget i BBQ VM i sommar.

Mellan Grillmästarna, Texas och Vegomagasinet körs även en kul utmaning om vem som har godaste hamburgaren. Texas utmanar både på vego fronten och på kött med en av varje. Tanken är att alla parter utgår från produkter man som vanlig konsument och amatörgrillare också kan få tag på också, och således kan försöka återskapa hemma; Vego magasinet tar därför hjälp av Ahlström factorys vego burgare som bas, och Grillmästarna väljer Angusburgare från Lindströms. Grillmästarna har även tagit fram ett hamburgerbröd tillsammans med Gateau som är specialtillverkat för detta tillfälle. Vegomagasinet sägs jobba på ett unikt vego hamburgerbröd i ett hittills ej annonserat samarbete, "under experiment". Som en spinn off på utmaningen finns även Helldog (världens starkaste korv)med sina riktigt heta hamburgare. Hamburgertrenden är således inte över än i Stockholm utan når väl snarast sin peak här under grillmässan.

För mer information klicka här.

Se Facebook

Grillmassan Stockholm 2014

Projektledare Anders Hallström, Europamästaren i BBQ och vinnaren av TV4 Grillmästarna 2013 Andreas Mathiasson, Carl Bildt med fru Anna Maria Corazza Bildt.

 

Grillmässan Stockholm 2015 2

 

För mer information klicka här.

 

Grillbloggen kommenterar

Jag kommer att vara på mässan, lördag kring lunch och framåt ett par timmar. Eventuellt kommer jag gästspela vid en grill... Välkommen dit, vi kanske ses!

Taggar: Event Andreas Mathiasson Johan Drevhage

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021