fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Köpguide 2020

Inlägget är reklam för Baaren och Kocken, och innehåller annonslänkar som finasierar driften av Grillbbloggen. Klicka på länkarna och köp, det tjänar vi bägge på.

 Vi på grillbloggen får varje vår massa frågor - vilken grill ska jag köpa? Vilka tillbehör behöver jag? etc. Här har vi listat ett par olika grillar och tillbehör.

Denna artikel är i samarbete med Baaren och Kocken. Text i kursiv stil är kopierad från deras sida.

Köpguide

KOLGRILL / Kamadogrill

Det är dyrt att köp en billig grill. Det är säkert! En billig grill håller inte lika länge som en dyr. Det innebär att du behöver köpa ny grill oftare. Tänk på att titta på garantierna före du köper. Mycket har hänt de seneste åren. Nya märken som Napoleon och Broil King har intagit den Svenska marknaden. Samtidigt som Weber har fått en ny delägare, ett riskkapitalbolag som resulterat till sämre kvalité. Tyvärr. 

Big Green Egg Kolgrill Extra Large Komplettpaket

Med extra Big Green Egg Large så kommer du aldrig behöva  köpa en ny grill. Med livstidsgaranti när du köper från auktoriserad återförsäljare så kommer den alltid funggera. Dessutom XL är så pass stor så att den fungerar både för fest och vardag. Grillbloggen rekommenderar.

Extra Large Egget är vår mest  prestigfyllda produkt.  Du kan tillaga hummer, steka biffar och grilla grönsaker samtidigt. Här har du modellen som klara stora mängder mat på en gång! Du kan även använda den som ugn för dina grönsaker eller potatisgratäng i ungssäker form samtidigt som du grillar entrecote mör och krispig. Avsluta med att lägga på ett bröd och du har en komplett måltid och väldigt nöjda gäster! 

 Se mer hos Bagaren och Kocken

Broil King KEG 5000 kolgrill Ø47 cm.

broil king keg 5000 kulgrill oe47

Många tittar på billiga kamado grillar, ofta gjorda i samma fabrik med cement. De spricker garanterat inom ett par år och problemet med att reklamera, skicka tillbaka eller få utbytesdelar är ett stort problem. Med denna plåt-kamado så får du samma fördelar men inte deras nackdelar. Dessutom är den mycket lättare än en cementgrill.

Broil King KEG 5000 kolgrill erbjuder flera nödvändiga egenskaper som du inte kan kan vara utan om du vill servera den perfekta grillmåltiden. Funktionerna inkluderar Deluxe Accu-Temp termometer som ger dig möjlighet att följa med i matlagningen, flyttbara sidohyllor med integrerade redskapskrokar och optimal isoleringseffekt. 

Grillen är perfekt till långtidsstekning eller rökning, och den ger dig fullständig kontroll. När du lärt känna alla funktioner kommer du enkelt kunna kontrollera temperatur och därmed också kunna servera riktigt läckra måltider.

 Se mer hos Bagaren och Kocken

Napoleon PRO22K-C-2 Kolgrill

PRO22

Klotgrill 57 cm med kvalité. Den tidiare klassiska Weber 57:an har tappat ordentligt i kvalitén på senaste åren. Denna grill från Napoleon är det självklara alternativet idag.

Vagnen ger dig en uppfällbar avlastningshylla på sidan och en praktisk förvaringshylla under. I övrigt samma fina prestanda som PRO-modellen. NK22CK-C är rikt utrustad med bl.a. en löstagbar askuppsamlare, ledbart grillgaller i gjutjärn (enkelt att fylla på), värmefördelare för jämn tillagning mm. I denna modell ingår grillkolskorg för indirekt grillning.

Se mer hos Bagaren och Kocken

Weber Master-Touch® GBS E-5750 Kolgrill

weber master touch gbs e 5750

Skulle du ändå vilja ha en Weber 57:a, kanske av nostaligska skäl så välj denna.

Master-Touchserien från Weber innehåller smarta grillar med oklanderlig design och funktion! Med Master-Touch® GBS E-5750 kan du grilla på traditionellt vis med briketter. Kolgrillen är en lyxig produkt som gör att du kan utöka din matlagningsrepertoar. Den generösa grillytan på 57 centimeter i diameter består av ett trippelpläterat grillgaller med Gourmet BBQ System. Med hjälp av detta förvandlas din grill till ett komplett utomhuskök! Grillen är extra modern eftersom du kan koppla din iGrill till den. 

Men det är inte allt! Grillen är utrustad med fler imponerande egenskaper. Vad sägs om en inbyggd locktermometer som gör det enklare att läsa av temperatur? Eller en Low & Slow spjällinställning som ger dig perfekt luftflöde vid rökning? Det optimala luftflödet får också stöd av lockspjäll i rostskyddat aluminium. De två handtagen på lock och balja gör grillen ännu mer praktisk. På baljans handtag finner du även smarta handtag för redskap. Det gör att du kan ha allt du behöver för hela grillningen inom ett bekvämt avstånd!

Master-Touch har ett One-Touch rengöringssystem som underlättar när du ska tömma askan. Askan samlas i en sluten askfångare för att undvika röra. Grillen har också 2 gummerade allvädershjul som ökar hållbarheten. Slutligen finner du en Tuck-away lockhållare som ger dig fria händer när du kollar till maten. Wow! Nu finns det ingen ursäkt för att inte ställa till med ordentlig grillfest!

Se mer hos Bagaren och Kocken

Gasolggrillar

Broil King Baron 490 Gasolgrill

baron 490

Broil King Baron 400-serien har en total grillyta på 64 cm inklusive en porslinemaljerad värmehylla. 4 Dual-Tube-brännare i rostfritt stål, kraftiga tvåsidiga grillgaller i gjutjärn och ett grillsystem med rostfria stålvågor. Flav-R-Wave. Nedfällbara sidobord i rostfritt stål med redskapskrokar och skåp med 2 dörrar.

Se mer hos Bagaren och Kocken

Napoleon Gasolgrill P500-3 Rostfri

napoleon gasolgrill p500 3 rostfri

Napoleon har betydliggt högre kvalité än andra grillar. 

Med P500-3 från Napoleon kan du känna dig som en äkta grillmästare under sommarhalvåret. Gasolgrillen har hela 4 stycken huvudbrännare vilket i kombination med det rostfria grillgallret möjliggör läckra grillresultat av både fisk, kött, kyckling och grönsaker. Den har dessutom en ZIZZLE ZONE infraröd sidobrännare och en infraröd bakre brännare som gör det möjligt att använda tillval som t.ex. rotisserie. Den här högkvalitativa grillen är producerad i rostfritt stål så du får en grill som verkligen tål att användas. Du får en grillyta på hela 46 x 71 cm vilket betyder att du kan laga mat till hela familjen samtidigt utan att någon behöver vänta. P500-3 är inte endast en möjlighet att grilla riktigt god mat utan är även en fröjd för ögat.

Se mer hos Baaren och Kocken

Weber Summit E-670 Gasolgrill

weber summit 670

Weber Summit 670 är den enda gasolgrillen från Weber som Grillblogggen rekommenderar. Precis som Webers kolgrillar så har man sänkt kvalitén på deras gasolgrillar. Summit 670 är en gammal grill som kommer från tiden då Weber betyde kvalité.

Här hittar du hela 6 brännare i rostfritt stål som tillsammans kommer förändra din bild av den klassiska grillkvällen. E-670 Gasolgrill har flera praktiska features som ett porslinsemaljerat lock med inbyggd termometer. På de praktiska sidoborden kan du göra allt från att hacka ingredienser till att ställa ifrån dig en kall dryck. Grillen styrs utöver detta med steglös reglering av brännarna.

E-670 Gasolgrill från Weber är det perfekta hjälpmedlet i trädgården när du vill göra med än vanligt. Du kan grilla hamburgare till perfektion på galler, men också knaperstekt kyckling på rotisseri. Grillen är utrustad med krokar för handdukar och redskap samt hjul som gör den lätt att flytta. Här är det bara fantasin som sätter gränserna och du kan pröva dig fram bland outforskade recept med mera.

Se mer hos Bagaren och Kocken

Grilltillbehör

Briketter

Weber Briketter 8 kg FSC

Weber briketter 8kg Side REV

Helt miljövänliga och unika briketter med mindre luft i sig än andra briketter, vilket gör att de är klara på 20 minuter och har en effektiv brinntid på över 3 timmar.

Dessa briketter använder vi på Grillbloggen på våra grillevent. Grillbloggen rekommenderar.  Weber Rapidfire Grillstarter skorstenständare är ett måste för dessa produkter.

Se mer hos Bagaren och Kocken  

Kol / Brikett tändare

Weber Rapidfire Grillstarter / Skorstenständare

weber rapidfire grillstarter skorstenstandare

Med hjälp av den här praktiska produkten startar du enkelt och snabbt din brikettgrill. Det har aldrig gått snabbare att få briketterna att glöda! Produkten har två praktiska handtag som ger dig mer kontroll över situationen när du häller upp briketterna. Rapidfire fungerar som allra bäst tillsammans med tändkuber. 

Denna produkt är ett måste om du ska tända Weber briketter (ovan), de är omöjliga att tända på något annat sätt. 

Se mer hos Bagaren och Kocken

 

Grillhandskar

 Kamado Sumo Premium grillhandskar i läder

Grillhandske

Se mer hos Baaren och Kocken

Renörning

Weber Trekantig Grillborste

 weber trekantig grillborste

53 cm passar för större grillar - se mer hos Bagaren och Kocken

30 cm passar för mindre grillar - se mer hos Bagaren och Kocken

 

Muurikka Grillborste MÄSSING 31 cm

 muurikka grillboerste 31 cm

Passar bra till emaljerade grillgaller. Men se upp med eventuella mässingsstrån som lossnar.  

Se mer hos Bagaren och Kocken

Broil King Grillspade extra lång

broil king grillspade extra laang

Det ultimata redskapet för en riktig grillmästare. Denna grillspade i rostfritt stål har ett blad som är nästan dubbelt så långt vilket gör det möjligt att få upp större köttbitar eller vända fler hamburgare samtidigt. Perfekt när du ska grilla hamburgare åt barnen och deras vänner. Det finns en integrerad ögla i änden på grillspaden så att du kan hänga upp den när den inte används. Grillspaden är tillverkad i högkvalitativt rostfritt stål och har ett handtag i värmetålig, härdad plast med Broil King namnet på i rostfritt stål.

Se mer hos Bagaren och Kocken

Relaterade artiklar

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021