
PREMIÄR FÖR KORVFESTIVALEN I GÖTEBORG 11 – 12 OKTOBER
Välkommen till Korvfestivalen Göteborg
I dag fredag öppnar dörrarna till premiären av Korvfestivalen i Göteborg på Eriksbergshallen. Under två dagar presenterar ett 40-tal utställare ett unikt utbud av nya och gamla korvklassiker tillsammans med både givna och innovativa tillbehör. Korvfestivalen arrangeras under mottot smaka, prata och lär mer om korv.
SCENPROGRAM, KORVSAFARI, KORVSKOLA OCH BARNENS KORVPROMENAD
Utöver utbudet hos alla utställare kan besökarna ta del av ett gediget scenprogram under ledning av moderatorerna och tillika korvälskarna Jan Scherman och Ulf Elfving. Bland programpunkterna finns bland annat Kända kockar tävlar om att laga den godaste korvrätten, Hur är det att driva en Korvfabrik idag, Korv på modet m.m. Besökarna erbjuds även att delta på en guidad Korvsafari och Att göra egen korv på plats. För de allra minsta erbjuds Barnens Korvpromenad som är en spännande tipspromenad där man får lära sig mer om just korv så klart.
ÅRETS KORVKROG OCH ÅRETS KORVPROFIL
På plats på festivalen delar Korvakademien, som grundade korvfestivalen 2013, ut sina prestigefyllda priser Årets Korvkrog och Årets Korvprofil. Under lördagseftermiddagen prisas även Festivalens Bästa Korv och Festivalens Bästa Korvtillbehör, två utmärkelser som besökarna av festivalen får vara med och rösta fram.
SAMARBETE MED POPPELS BRYGGERI
Korvfestivalen samarbetar med Poppels Bryggeri vilket kommer märkas av på flera sätt, inte minst i alla barer. Dessutom kommer Poppels, som har lokal förankring i form av att bryggeriet ligger i Jonsered, tillsammans med korvproducenterna Härryda Karlsson och Peas of Heaven, erbjuda besökarna att prova utvalda korvar smakmatchade med olika typer av öl. Tanken är att utmana besökarnas smaklökar och skapa nya smakupplevelser.
SPONSORER
Korven vi äter ska inte bara vara god, den ska även vara hållbart producerad så att vi kan äta den med gott samvete. Därför är Korvfestivalen extra glada över att kunna presentera ursprungsmärkningen Från Sverige, Svenskt Kött och LRF som sponsorer till festivalen. Tillsammans tycker vi att det är en alldeles utmärkt idé med svenskproducerad korv, med svenskt kött och andra svenska råvaror.
DATUM & ÖPPETTIDER PLATS
Fredag 11 oktober kl. 11 – 20 Eriksbergshallen, Göteborg
Lördag 12 oktober kl. 10 – 18
FÖR MER INFORMATION OCH FULLSTÄNDIGT PROGRAM
www.korvfestivalen.se