Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Smoker

I vissa grillar så finns det en så kallad röklåda där man lägger träspån eller träflis som ger olika smaker på röken. Men i min Webergril så har jag ingen röklåda. Jag har gjort en egen :-) Jag tog en aluminiumform som jag placerade mellan plåtarna som skyddar gaslågorna och grillgallret.

Tänk på att inte ha blött spån och LÄMNA INTE GRILLEN! Min har tagit eld ett par gånger. Se till också att inte placera något kött eller fisk ovanför. Fettet droppar ner i spånen och tar eld. Dom säger - Ingen rök utan eld. Men det är precis som vi l vill ha det. Massa rök - utan eld.

Jag har testat att röka lax och revbensspjäll. Mycket bra resultat! Använde mig av Weber Rökflisor Hickory Original Smoking Wood Chips.

home made weber smoker-15

Taggar: Rökning

Magiska grillevent för dig