fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Lax eller kyckling eller varför inte både och

Av en ren tillfällig (eller kanske inte) så fanns just detta i kylen efter pressträffen på ICA tidigare i veckan.
Dessutom så besökte jag min lokala järnhandlare Lidingö Järn som hade fått in årets Weber bibel. En otroligt tjock och välfylld tidning med massor av bra artiklar och produktinformation.

Weber grill on

Före

Grillad Kyckling Lax

Efter

Så här skriver ICA själva:

ICA Gott liv Laxfilé i bit med smak av äpple, rödlök och fänkål

Laxfilé i bit kryddad med svenska smaker blir ett nyttigt och fräscht alternativ på grillen. Finns i butik nu.

ICA Gott liv Kycklingklubba med smak av ingefära och persilja

Smaksatt kycklingklubba som grillas tills innertemperaturen når 82 grader. Gott till en fräsch sallad. Finns i butik från vecka 16.

Grillbloggen testar

ICA Gott liv Laxfilé i bit med smak av äpple, rödlök och fänkaå Laxfilé i bit

 ICA Gott liv Laxfile apple rodlok fankal

ICA beskriver att man bara behöver bara dra av plastfilmen och lägga folieformen på grillen. Helt rätt - så enkelt är det. Allt är klart! Laxen ligger där med kryddorna på den. Enklare grillning än så här blir det inte. Men hur kul är det? Jag kan förstå ICA att de tar fram denna produkt. Den lockar kvinnor att börja grilla. Eller så köper de in denna förpackning till sina män som inte borde kunna misslyckas att grilla den eller rättare sagt - värma den.

ICA Gott liv Laxfile apple rodlok fankal 1

Jag började värma den direkt ovanför kolen 5-7 minuter för att sedan flytta den till den delen av grillen som inte har glödande kol, dvs indirekt värme. Lock på grillen är ett måste för att kunna få denna del bra. Annars är risken mycket stor att den blir sönderbränd under och rå på ovansidan. Jag trodde att det skulle ta några minuter att tillagade laxen men det tog nästan 30 minuter i en Weber 57 cm kolgrill med ca 225 grader under locket.

ICA Gott liv Laxfile apple rodlok fankal 3

ICA Gott liv Laxfile apple rodlok fankal 4

Både jag och min dotter (13 år) testade den och den faller inte i smaken för henne. Smaken av fånkål är ganska tydlig. Smaken är ganska vuxen. Jag tyckte den var mycket god! Typiska svenska smaker.

 

ICA Gott liv Kycklingklubba med smak av ingefära och persilja

 ICA Gott liv Kycklingklubba ingefära persilja

Ytterligare en nyhet från ICA inför sommarsäsongen 2015.
Jag började att grilla kycklingen med köttsidan nedåt direkt ovanför den glödande kolen. När undersidan hade fått färg så vände jag på den med skinnsidan nedåt tills den fick en härlig krispig färg. Då flyttade jag den till den delen av grillen som inte har någon kol. På med locket tills innetemperaturen gick upp till ca 80 grader. Använd en bra termometer för att mäta i kycklingen. Grilltid ca 20 minuter med locket på och en temperatur på ca 200-225 grader under locket. OBS! Se till att mäta temperaturen så att kycklingen inte blir förvarm! Över 82 grader = garanterad torr! Det är färsk kyckling som vi grillar nu, inte vattenmarinerad fryst kyckling som gå hur varmt som helst utan att bli torr!

Även här har ICA gjort allt med råvaran. Det är bara att öppna förpackningen och lägga på grillen. Dock så fanns det ingen folieform som på laxen (ovan). Lika bra det. Kycklingen kräver direkt värme för att få färg.

ICA Gott liv Kycklingklubba ingefära persilja 1

ICA Gott liv Kycklingklubba ingefära persilja 2

ICA Gott liv Kycklingklubba ingefära persilja 3

ICA Gott liv Kycklingklubba ingefära persilja 4

Även här har ICA gjort allt med råvaran. Det är bara att öppna förpackningen och lägga på grillen. Dock så fanns det ingen folieform som på laxen (ovan). Lika bra det. Kycklingen kräver direkt värme för att få färg.

Även här har ICA gjort allt med råvaran. Det är bara att öppna förpackningen och lägga på grillen. Dock så fanns det ingen folieform som på laxen (ovan). Lika bra det. Kycklingen kräver direkt värme för att få färg.

Jag och min son (12 år) åt kycklingen. Den smakade mycket bra! Härlig blandning av kryddorna. Ingen av kryddorna stack ut för mycket utan det var en bra balans. Fräsch och god.

Till dessa två rätter serverade jag ungrostad Amandinepotatis med olivolja och timjan. Körd i ungen. Jag, jag vet men jag orkade inte dra igång en grill till ikväll. Sorry! Jag prövade Webers BBQ såser till och de passade bra till potatisen. Weber Classic BBQ Sauce och Weber Red Creole BBQ Sauce. Var på den sist nämnda hade bra drag i sig! Bägge smakade bra! Inte alls så söta som vissa BBQ såser brukar vara.

Den tydliga trenden som ICA har inför sommarens grillsäsong

Det ska vara enkelt att lyckas med grillningen även om man inte är så rutinerad. Vilket jag tycker är bra! För visst har vi kommit från att grilla Flinta steken från SCAN för 29.90. Med dessa produkter så får vi nya smaker som är helt ok!

Är du inte intresserad över att göra egna kryddblandningar och köpa bra rena råvaror så är dessa produkter mycket bra för dig. Fungerar även för mig, en vardagkväll. Om frugan kommer hem med dessa produkter. Svälj stoltheten och grilla dem. Hon blir nöjd, du med - för det smakar gott!

Taggar: Lax Kyckling Weber ICA

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021