Så här skriver ICA själv
ICA Selection Frilandsgris är vårt bästa svenska fläskkött – grisarna har inte bara haft det riktigt bra, de smakar också bra. ICA har inlett ett samarbete med en gård i Kristianstad där grisarna föds upp på ett sätt som ger dem ett så naturligt liv som möjligt och där de är frigående året runt. Suggorna går ute på ängarna, föder utomhus i hyddor och kultingarna lever utomhus den första tiden i sitt liv. Öppna stallar gör att grisarna kan gå in och ut som de vill. Grisarna är av rasen Duroc, som ger ett väl marmorerat kött, vilket blir både saftigt och smakrikt. I sortimentet finns bland annat kotlett, karré med svål, picnicbog och fläskytterfilé. Finns i butik från vecka 16.
Grillbloggen testar
I förpackningen låg två bitar, en lite större och en lite mindre. Bägga var fina och hade fett och svålen kvar. Vilket ger en lite mer kvalitékänsla över det hela. Fin marorering!
Jag kryddade bägge sidorna med salt och Spicemasters Master Grill
Tillagade dem på grillen. Grillade dem på direktvärme så att de fick en fin yta. Sedan på indirektvärme för att komma upp till 72 grader, utan att bli sönderbrända.
Till detta så serverade jag pommes.
Köttet har en tydlig smak av gris (vilket är bra) och de rena kryddorna lyfte fram helheten på ett bra sätt.
Beroende på vad detta kommer att kosta i butik så kan jag rekomendera detta. Ser fram emot att se den i min lokala ICA Butik.
Förpackningen kommer att innehålla en eller två skivade bitar.
Jag kryddade bägge sidorna med salt och Spicemasters Master Grill
Till detta så serverade jag pommes. Serverade på Weber´s lilla tallrik.