Rökta ribs i WSM 47

05 augusti 2014

 

4th of july grillbloggen ribs 1

Ta bort hinnan genom att sätta in en trubbig bordskniv och lirka in den under hinnan. Få fäste och dra bort hela hinnan.

4th of july grillbloggen ribs 2

Rubba in ribbsen med en kryddblandning. Går att köpa färdig på affären.

4th of july grillbloggen ribs 3

Jag prövade att hänga ribbsen i smokern. Hittade ett perfekt tillbehör till WSM 47:an som jag har.

4th of july grillbloggen ribs 5

När du ser att köttet börjar dra ihopsig och benen börjar synas på ändarna. Då är de klara. Tar ca 3-4 timmar.

Lägg bara på rökflis så att de röks första timmen. Temperaturen i smoken bör ligga mellan 100 och 120 grader.

Så här lång kan man förbereda.

4th of july grillbloggen ribs 6

Ta fram ribbsen. Skär dem i mindre bitar. Pensla in dem i en BBQ sås och värm dem på grillen. Inte förvarmt då bränns BBQ såsen. Använd ingen oljemarinad. Inte nu och aldrig annars heller för den delen. Olja brinner bra! Och det vill vi inte.

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.