Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Entrecôte

Den Svenska var hängmörad i 5 veckor och den Amerikanska var vacummörad i 2 veckor. Inhandlad i den nya saluhallen vi har här på Lidingö Mariannes Saluhall.  Jag smörjde in bägge i lite olivolja och kryddade med salt och peppar. Grillade bägge till ca 55 grader. Den Svenska vår något tunnare än den Amerikanska.

Väl på tallriken så delade vi på bitarna så vi fick var sin del. Det var jag och Sarah som provsmakade. Men både Philip och Kate fick var sin tugga för att prova.

Till köttet rostade jag klyftad potatis med schalottenlök, olivolja och färsk timjan.

Prisskillnaden var ganska stor mellan de olika kötten. Tyvärr så stod det inte på kvittot vad respektive kostade men jag återkommer efter jag har kollat med dem i veckan.

Resultat

Den Amerikanska var något saftigare, mindre smak.

Den Svenska mer smak rikt, mer fett, godare.

Det är alltså värt att lägga x kr mer per kg för den Svenska biten.

Grillbloggen utser den Svenska entrecôte som vinnare i detta enkla test.

 

grillbloggen 300

Rå Amerikans entrecôte till vänster och Svensk till höger.
 grillbloggen 302

Jag i uteköket och grillar.


 grillbloggen 303

Allt ligger på Webergrillen. Krov till barnen och Entrecôte till mig och Sarah.

grillbloggen 304

Grillad Entrecôte. Amerikansk till vänster och Svensk till höger.

grillbloggen 305

Amerikansk Entrecôte till vänster och Svensk Entrecôte till höger. Grillad till ca 55 grader.

Taggar: Entrecôte USA Mariannes Saluhall