Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Grillbuffe

På en grillbuffé så bör det finnas flera olika rätter som passar fler olika människor. Vissa äter inte kött, andra äter inte potatis etc. Det gäller att anpassa buffen till alla som kommer.

LCHF - se till att det finns feta såser som t.ex. bearnaisesås. Erik´s har flera olika sorter - både med chili och provencale.

Vegetarisk - Grilla t.ex. paprika, majskolvar, rostad potatis klyftor och rosta rotfrukter med olivolja och timljan. Lägg gärna ett par viktlösklyftor och rödlök - blir sött och en underbar doft sprider sig över tomten.

Idag så blev det kyckling rotisserie, kycklingklubbor, rökta tjocka revbensspjäll, rökta bacon med lönnsirap, en grön sallad med advokado (grillades dock ej). Tänkte röka lax också men tiden räkte inte riktigt till.

 

grillbuffe tjocka rökta revbenspjäll BBQ 1

 

grillbuffe tjocka rökta revbenspjäll BBQ 2

grillbuffe wsm

Tjocka revbenspjäll i en Weber Smokey Mountain Cooker - 47 cm. Tryckte i termometern i den tjockaste delen. Målet var 95 grader.

grillbuffe tjocka rökta revbenspjäll BBQ 3

Efter ca 4 timmar så var de klara!

 

grillbuffe rökt bacon 1

grillbuffe rökt bacon 2

Stekfläsk placerad med lönnsirap.

grillbuffe rökt bacon 3

 Efter ca 2 timmar så var de klara. Men smaken kom inte rikigt fram som jag tänkte. Skulle nog doppat dem i mer lönnsirap och brännt på dem på grillen. Får pröva det nästa gång.

vegetarisk grillbuffe

grillbuffe 50

grillbuffe 56

grillbuffe 57

grillbuffe 58

 

 

Taggar: Kyckling Bacon Weber Smokey Mountain Cooker Grillbuffe Vegetarisk

Magiska grillevent för dig