Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Svenskt Kött från ICA (uppdaterad)

Jag har som regel att inte skriva ner några produkter. Om något är dåligt väljare hellre att inte skriva om det men denna gång måste jag utfärda en varning.

En underbar sommarkväll som denna måndag. Barnen är hos mormor, frugan är i London. Det är 19 grader varmt ute och solen håller på att gå ner. Vad ska jag äta? Jag har förälskat mig i ICA´s Chuck Roll (U.S. Beef, Högrev). Billig, god, smakrik och snabb att grilla - på en gasgrill då ;-)

Men denna underbara kväll så tänkte jag pröva "Hängmörat Svensk Kött Noga utvalt från Svenska gårdar - kvalitetskött.se!" En bit på 572 gram skulle passa mig som handen i hansken. Det är ju ändå måndag så varför inte.

Den väl tilltagna köttbiten hamnade på min Weber Summit E-670 gasgrill. Trots sin storlek på lite mer än ett halvt kilo så kände den sig ensam. Fick perfekt temperatur på 58 grader. Till detta så gjorde jag en clasic Cesarsallad.

Väl till bords, utomhus så satte jag kniven i köttet och tog den första tuggan. Segt. Valde att skära bort fettet (där smaken sitter) och tog en till tugga. Segt. Suck! Hela köttbiten var seg! Mycket besivken! En Entrecoté ska inte kunna vara seg. Speciellt inte en Hängmörad, Noga utvald från Svenska gårdar. Jag plågar igenom hela biten i jakt efter en enda trevlig bit men hittar den inte. Imorgon tar jag kontakt med Kvalitetskött för en förklaring.

Jag vet att Svensk Entrecoté är bra - men inte denna. Frågan är om det bara är denna bit eller om det är leverantören som inte är så noga vilka bitar som säljs.

2012-06-19 - Idag åkte jag till ICA Larsberg, Lidingö och reklamerade. Fick pengarna tillbaka utan problem. Pratade med dem i charken och bad mig att återkomma imorgon och prata med en annan som har bättre koll. Återkomm

ICA entrecote varning 3

 

ICA entrecote varning 2

 

ICA entrecote varning 1

Taggar: Entrecôte ICA

Magiska grillevent för dig